Koken met Fannetiek: eieren uit de oven

Koken met Fannetiek: eieren uit de oven

Het is (bijna) Pasen en mijn sportschool besloot voor deze speciale gelegenheid twee hele dagen dicht te gaan. Toen ik het hoorde zakte ik huilend op de grond. Eenmaal wat bijgekomen keek ik nasnikkend rond. Mijn blik bleef rusten op een doosje in de keuken. Ineens kreeg ik een geniaal idee. En dat geniale idee heeft alles te maken met eieren.

Want met Pasen eten we eieren. Heel veel eieren. Of gewoon heel veel. En wát is er nou leuker voor een bodybuilder dan eieren en eiwit? Juist: eieren uit de oven. Je bent vast bekend met gebakken eieren, gekookte eieren, gepocheerde eieren, scrambled eggs of gewoon je eiwitshake, maar wist je dat je eieren ook in de oven kunt bakken? Ik dus ook niet. Maar ik heb het wel gedaan. En dat kun jij dus ook doen.

*tromgeroffel*

Wat heb je nodig voor eieren uit de oven:

een cupcakeblik (daarmee is alles betreft cupcakes ook direct gezegd)
PAM spray
eieren (veel)
zeezout
zwarte peper
(optioneel: champignonnetjes)

Hoe maak je eieren uit de oven:

Simpel! Verwarm de oven voor op zo’n 175 graden (afhankelijk van je oven). Spray het cupcakeblik even in met wat PAM spray, of besmeer de cupjes met een olie/boter naar keuze. Breek dan één voor één alle eitjes open. Per cupje één ei. Indien gewenst kun je eerst wat champignons in het bakje doen, of andere (fijn gesneden) groenten. Let op dat het bakje niet te vol raakt; het ei moet er ook nog bij. Het blik gaat zo’n 18 minuten de oven in. Perfect voor eerste of tweede Paasdag, of zomaar op een dag dat je sportschool gesloten is.

Enjoy & fijne Pasen!

how-to-bake-eggs-in-the-oven (1)