Koken met Fannetiek: tonijnrolletjes

Koken met Fannetiek: tonijnrolletjes

Ik moet zelf een beetje lachen om de titel van deze rubriek. Ik ben namelijk de slechtste kok die bestaat. Veel lotgenoten die niet kunnen koken zeggen meestal dat ze ‘net een ei kunnen bakken’. Maar geloof me, mijn gebakken eieren zijn om te huilen. Maar goed, je moet alles een keer proberen en ik probeer steeds vaker iets te bereiden. Zelfstandig.

Omdat de maaltijden die ik neem veel eiwitten (moeten) hebben, en in mindere mate koolhydraten en vet bevatten, is het soms best lastig om naast kip, rijst en groenten, kip, rijst en groenten, kip, rijst en.. afijn, om dus een maaltje te bereiden wat naast voedzaam en clean, ook nog lekker is. Dagelijks speur ik het internet af op zoek naar fijne recepten.
Aanschouw hieronder een zelfgemaakt probeersel. En het was nog lekker ook!

#Tonijnkomkommerrolletjes

Nodig (voor vijf rolletjes):

  • 1 blikje uitgelekt tonijn (in water)
  • sap van een halve citroen
  • een handje geraspte wortelen
  • een komkommer
  • 50 gram gesnipperde ui
  • 1 el peterselie
  • 1 tl Honing Dijon mosterd (optioneel)

Hoe maak je het:

Mix alle ingrediënten (behalve de komkommer) in een kom tot een mooi geheel. Schil dunne plakken (over de hele lengte van de komkommer). Tip van mijn leermeester: gebruik een kaasschaaf (dank Chef). Rol nu de plakken komkommer op en laat in het midden ruimte over voor de tonijnmix. Rolletjes vullen en tadaa: je tonijnrolletje is klaar!

Super simpel en gezond. Bovenstaande portie bevat zo’n 325 calorieën, waarvan meer dan 60% uit eiwit bestaat. Pas wel op met de mosterd; hier zit vaak (te) veel zout in. Je zou de mosterd kunnen vervangen door wat magere yoghurt.

Enjoy!