PrepPret: the aftermath

PrepPret: the aftermath

Het is zondag en normaal gesproken stond hier een preppret waarin jij mee kon lezen over de voorbereidingen op mijn wedstrijd. Díe is lekker over, en voordat niet alleen ik maar ook jij in een zwart gat vallen, hier gewoon nog een preppret. Maar dan de aftermath. Hoe ik de week ná de wedstrijd beleefde en hoe het nu gaat.

Want de week, wat zeg ik, de eerste dag na een wedstrijd is soms best bizar. Ken je de theorie van Elisabeth Kubler-Ross? Zij onderzocht de fasen van verwerking bij stervenden. Nu ben ik niet gestorven, in tegendeel zelfs, maar haar theorie is in een aangepaste variant ook toepasbaar op het verwerken van sterke emoties en gebeurtenissen. Iedereen doorloopt, in meerdere of mindere mate, langer of korter, de volgende fasen bij een verwerkingsproces: 1. ontkenning, 2. woede, 3. twijfel en onderhandelen, 4. verdriet, 5. acceptatie (waarna later nog ‘zingeving’ volgt, maar goed, die snap ik wel).

Laat ik je vertellen dat ik al deze fasen deze week heb gevoeld. Niet per se in die volgorde en niet zo overdreven als de onderzoekster bedoelt (en de ene ‘fase’ voelde sterker dan de ander), maar ik kon me er wel wat bij voorstellen. Ontkenning niet zo zeer, ik bedoel, ik was er en ik verloor, woede en twijfel over mijn shape (het gevoel niet ‘goed genoeg’ te zijn), verdriet om keuzes die ik heb gemaakt en hoe sommige zaken zijn verlopen. En acceptatie. Wat eigenlijk al op het podium begon en altijd de boventoon heeft gevoerd. Nu nog.

Verder ben ik vooral heel, heel moe geweest. En hongerig. Maandag (de dag na de wedstrijd) heb ik echt heel veel gegeten. Een supermarkt is echt een walhalla als je wekenlang alleen maar kip, witvis en komkommer in je mandje legde kan ik je vertellen. Het liefst had ik dat zonder tracken gedaan, maar ik ben een noob en ik moet per se weten wat ik in mijn giecheltje stop. Eindtotaal: zo’n 4000 kcal denk ik. Minus cardio (want Vondelpark, want noob). Mijn doel was overigens om 10,000 kcal te klappen, maar ik kon niet meer. Ik was letterlijk leeg en moe, en die ronde door het park voelde als een marathon. Ik heb tien uur geslapen als een baby. O ja en liters gedronken. Water, thee, koffie, you name it. Eten is echt overrated. Drinken is zó fijn.

Stiekem iedere dag shape checken.

Stiekem iedere dag shape checken.

Dinsdag had ik alweer een training gepland staan en dat was toch ook wel weer heel fijn. Omdat ik door moet diëten (moet, moet, moet van mezelf) voor de FIBO, had ik mezelf 24 uur gegeven om los te gaan met voeding (dat werd dus maandag) om daarna vanaf dinsdag weer back on track te zijn. Inclusief cardio en inclusief training. Ik heb zelf het idee dat mijn lichaam nu toch niet beter weet dan dat het honger heeft en cardio, ach, I’ll live. Ik heb mijn calorie-inname wel iets verhoogd en zit nu op circa 1400 of 1500 kcal per dag. Dat is prima vol te houden, maar het is wel moeilijk om zo laag te blijven terwijl je óók heel veel zin hebt in chocolade, pizza, wijn en donuts. Maar die kunnen wel even wachten tot na de beurs.

Eerste training is een feit!

Eerste training is een feit!

Ook dan ga ik overigens niet helemaal los omdat ik de shape die ik nu heb zo goed mogelijk wil vasthouden (wat onmogelijk is, I know) maar ik heb zo’n vermoeden dat er in de week na de FIBO pizza op het menu staat. En misschien wel drie.

Na volgende week ga ik een nieuw strijdplan maken. Hoe en wat ik aan mijn fysiek wil verbeteren weet ik al. Andere trainingen, een andere coach en sowieso veel focus op zwakke punten waaronder mijn blessures (hamstring is nog steeds ellendig). Tegen die tijd bepaal ik ook of en welke competities ik wil doen, wat ik überhaupt nog wil doen, en er komen nog een aantal commerciële klussen aan die ik stiekem toch ook wel erg leuk vind om te doen. Dus ach. Wellicht is dat 6. zingeving.

Verder had ik afgelopen woensdag een fotoshoot met Michiel Fischer, een van de fotografen van de fotoshoot met Aesthetix Era, in Studio34X waar ik nu al een paar awesome beelden van heb gekregen, had ik de nodige koffiebusiness meetings met o.a. LabellaMafia en Universal Beauty (waarover later deze week meer ínclusief winactie – ofcourse) en komen vandaag mijn haar- en bodybuilding bae’s Kim en Shannen om even een dagje niets te doen.

Ja, cardio. En koffie drinken. Maar dat kan ik nog wel handelen.

Laser dingen

Laser dingen

By Michiel Fischer

By Michiel Fischer

Shoooooot

Shoooooot

Kortom: back to busy life. Back to life without prep. Ok een beetje dan. Maar dit keer zonder jury.

Geniet van je zondag strijders!

2016-03-31 20.31.49