Foute Kersttruiendag 2017

Foute Kersttruiendag 2017

Zoals je vanochtend al op Instagram kon zien, is het vandaag #FDK. Ook wel Foute Kersttruiendag 2017.

Nu moet er wel een heel goede reden zijn wil ik een hele dag een foute kersttrui dragen, maar die goede reden is er. Ik draag deze trui niet zomaar, ‘I wanna do better with a sweater‘.

Over Foute Kersttruiendag

Foute Kersttruiendag is een initiatief van Save the Children, onder het motto: doe goed, in een foute trui.

In ons land is Kerst een tijd van gezelligheid en warmte. Voor kinderen in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen ziet het er heel anders uit.

Help kinderen die in de kou staan

Kou. Voor kinderen op de vlucht in Syrië, Jordanië, Libanon, Irak, Afghanistan, en op de Balkan een nieuwe zorg na alle ellende die ze al hebben meegemaakt. Ze lopen op slippers en in zomerkleding door de ijzige kou, sneeuw en regen. Voor hen is er geen verschil tussen binnen en buiten, want hun tentjes zijn provisorisch gemaakt van zeil, karton en hout.

Er is geen mogelijkheid om de kou te ontvluchten, waardoor veel  kinderen last krijgen van onderkoeling, infecties, longaandoeningen, maar ook psychische problemen zoals chronische stress en depressies.

Jij kan, samen met mij en heel veel anderen, helpen door een foute kersttrui aan te trekken en te doneren voor kinderen in de kou.

Aandacht

Ik wil mijn social media kanalen graag inzetten voor meer dan het delen van de zoveelste selfie. Daarom heb ik vandaag mijn FK aangetrokken en een bedrag namens Fannetiek.nl gedoneerd aan Save the Children.

Wist je dat 3,- EU al genoeg is voor 1 warme trui voor 1 kind?

Please. Bekijk de website van Save the Children en roep iedereen op om vandaag* mee te doen met #FDK17.

*een andere dag is net zo goed ofcourse, alle beetjes helpen.

Iedereen die meedoet en 3 euro doneert, maakt de wereld ‘better with a sweater’.
Deel je maffe foto’s in je foute kersttrui online met #FouteKersttruiendag en #FKD17 en tag mij ook even. Vind ik leuk.

**En ja, ik weet dat er een miljoen goede doelen zijn en dat iedereen donaties kan gebruiken. Maar als we zo blijven denken en niet beginnen met geven, verandert er nooit iets aan de situatie.