Verpesten social media fitness?

Verpesten social media fitness?

Toeval of niet, maar terwijl ik al bezig was met dit artikel viel mijn blik op een tekst op Instagram (Gisele, topper) over likes en follows op Instagram.

Het artikel wat ik wilde maken ging daar ook over, naast wat andere zaken die we online zien, maar niet per se moeten geloven. Het een sluit mooi op het ander aan, dus ik schrijf mijn artikel even af.

Social media & fitness

Gisele wil niemand (her)opvoeden of wijzen op hun gedrag online en ik ook niet maar deze foto vind ik zeer treffend.

Like me

In mijn gehele online carrière staan er hooguit vijf foto’s online die meer dan een klein beetje skin laten zien. En yup, op best wat foto’s laat ik m’n buik zien. Met of zonder abs, ligt een beetje aan de belichting. Maar nooit (NOOIT) zul je mij een foto zien plaatsen van m’n billen die zogenaamd niet in een jeans passen onder het motto van ‘fitgirl problems’ en nooit zul je mij in alleen m’n string online vinden. Sorry not sorry.

Believe me, ik ben soms net zo onzeker als die meiden. Maar 3000 likes op een foto geeft mij niet het zelfvertrouwen wat ik wil hebben. Nope. Dat krijg ik van mijn werk, het helpen van anderen en het najagen en uit laten komen van mijn dromen.

Ook zonder likes ben ik trots op mijn lichaam. En soms ook niet. En tuurlijk geeft online aandacht net even de bevestiging die we soms allemaal nodig hebben. Maar ladies, please.keep.it.classy.

Ja of niet, ik bedoel, tis jouw leven. Maar wat Gisele zegt over het feit dat je later misschien wel moeder bent en je dochter jouw foto’s online vindt waarop je wulps je vlogcamera inkijkt in de beste bil-angle is ook mijn gedachte. Be careful out there.

Ik like dus ik besta

Ik vind het nog steeds een lastig onderwerp, social media en fitness. Worden we er nu echt door gemotiveerd, of worden we er onzeker van? Ik bedoel, mijn bedrijf draait (deels) om social media, maar ik heb er vooral lol in om mooie (sport)foto’s en video’s te maken met hier en daar wat fashion (want fashionista) en koffie.

Ik kondig nieuwe YouTube video’s aan, een nieuwe blogpost, of gewoon random onzin. Ik post in principe wat ik wil posten en dat moet iedereen doen. Ook als dat meerdere foto’s in string zijn. It’s yo life.

Maar de woorden van Gisele bleven net wat langer in mijn hoofd hangen dan de ratchet foto’s van alle Instagram modellen.

Tja.

Nu ben ik wel benieuwd naar jouw mening. Care to share hieronder?

X