Review: L'Oréal Paris Hot Liss haarcreme

Review: L’Oréal Paris Hot Liss haarcreme

Ja! Reviewtimeeee! Jeetje jongens, mijn eerste review. Heeft even geduurd, I know, maar ik ben kritisch en ik ga geen onzin uitkramen over hoe fantastisch een product is terwijl het eigenlijk suckt. In mijn eerste review heb ik het over een haarcrème van L’Oréal die belooft mijn haar drie dagen stijl, glad en pluisvrij te houden. Ik ben benieuwd.

Even een kleine uitleg over het product wat ik review en vooral waarom. Ik ben namelijk gezegend (lees: gedoemd) met een grote bos blond, dik, stug, pluishaar. Zeg maar gerust kroeshaar. Diana Ross zou serieus jaloers op mij moeten zijn. Als ik aan regen denk springt mijn haar in de krul, laat staan wat er gebeurt als het daadwerkelijk regent. En met gemiddeld 300 regenachtige dagen in ons land snap je mijn probleem. Het gezegde dat ‘degenen met krullen juist stijl haar willen en andersom’ is echt een understatement hier.

Kortom, ik ben altijd op zoek naar nieuwe gadgets en producten die mijn haar stijl maken. En vooral houden. Ik heb overigens een hele goeie kapper die mijn haar perfect stijl maakt, maar mijn portemonnee laat het niet toe om een keer per week naar haar toe te gaan. Dus, ik moet zelf aan de bak. En met al dat sporten neemt het haren-was-ritueel (want dat is het – ik ben er een avond aan kwijt) alleen maar toe in omvang. Balen voor mij. Gelukkig is daar de haarcrème van L’Oréal Paris – StudioLine Hot Liss. Een klein lichtpuntje in mijn blonde haren.

Lees hier wat L’Oréal er zelf over zegt:

De eerste gladmakende crème die zorgt voor glad haar, en het haar beschermt tegen de hitte van de stijltang en föhn.

Het resultaat:
Tot 24 uur glad haar
Geen pluizig haar
Glanzend en zijdezacht haar

Hoe gebruik je het?
Aanbrengen op vochtig haar. Breng het product aan op de binnen- en buitenkant van het haar, maar vermijd de haaraanzet. Droog het haar met een haardroger. Eindig met een borstel of maak het haar glad met een stijltang.

En wat vind ik van L’Oréal Paris – StudioLine Hot Liss haarcrème :
Het.werkt.echt. En geloof me, ik heb alle gladmakende crèmes, lakjes en sprays al eens geprobeerd. Ik was mijn haar overigens eerst met shampoo van L’Oréal (Intens glad met argan-olie) en gebruik daarna de conditioner van dezelfde lijn. Dan: stap uit de douche, droog je haar, kam het even door (voorzichtig!) en smeer de crème in je haar. Kam het dan nog even door. Op de verpakking staat dat je het daarna met de föhn moet drogen, maar ik laat het vaak drogen aan de lucht tot het net-niet-helemaal-droog is. Dan pak ik de föhn en droog ik het laatste restje. Hierna komt het vervelendste gedeelte: het stijlen. Ik heb een Chi stijltang (daar kan ik dus écht niet zonder) en gelukkig verlicht die iets de pijn. Ik ben inmiddels een volleerd stylist (betreft mijn eigen haar dan) en merk meteen of een product wel of niet werkt. Na het gebruik van deze crème (en na het föhnen) merkte ik eigenlijk direct dat mijn haar minder springerig was en beter te ‘temmen’. Het voelt zachter, wat een unicum is bij mijn doorgaans stugge haar. Fijn. Ook het stijlen gaat sneller en makkelijker, en de proef op de som: na drie dagen is mijn haar nog steeds stijl en pluisvrij. Overigens moet ik nog steeds niet aan regen denken, maar dat is niet anders. Na deze drie dagen begint het gevecht opnieuw, maar met de L’Oréal Paris – StudioLine Hot Liss haarcrème wordt mijn leed dat kroeshaar heet iets verzacht.

L’Oréal Paris – StudioLine Hot Liss haarcreme is te koop bij o.a. Etos en Kruidvat vanaf € 5,99.

IMG_3879na drie dagen!