Processed with VSCO with a5 preset

Review: Smoovall Huidcontact Spray

Let’s talk hips en thighs ladies. En, let’s talk huidirritatie.

Een minder sexy woord misschien, maar wel iets waar heel veel dames last van hebben: wrijving aan de binnenkant van onze dijen, knieën of liezen tijdens het (hard)lopen. Zeker nu de temperaturen zomers zijn en we graag onze benen van een kleurtje willen voorzien. Dat betekent rokjes, shorts en jurkjes. Slippers er onder en gaan! Maar dat betekent voor veel van ons ook die irritante irritatie.

De stand van het onderlijf van een vrouw is genetisch zo bepaald dat onze heupen over het algemeen ‘lekker breed’ zijn, en onze knieën iets naar binnen staan (denk X). Handig voor baby-dingen. Minder handig als het buiten klam en plakkerig weer is. Want een korte broek dragen is heerlijk als het buiten mooi weer is, of voor een rondje hardlopen in het park; dat schurende gevoel kan mega pijnlijk zijn en kan zelfs leiden tot ontstekingen. Wil je niet.

Smoovall to the rescue

Iedere (fit)girl die zich in bovenstaand verhaal herkent heeft dan ook vast al van alles geprobeerd: talkpoeder (ieuw), vaseline (ieuw), bodylotion (nope) of simpelweg geen rokjes meer dragen (zonde).

Stop daar direct mee, ik weet wat beters: Smoovall Huidcontact Spray. Smoovall werkt als een extra onzichtbare en ademende beschermlaag op je huid en voorkomt huidirritaties. De Huidcontact Spray is daarnaast vetvrij, plakt niet, ruikt super lekker en is easy in gebruik.

Voor je gaat sporten, fietsen, lopen of shoppen spray je simpelweg de Smoovall Huidcontact Spray op de plekken waarvan jij weet dat daar snel huidirritaties ontstaan ( spray zo’n 2 a 3 seconden op de gewenste plek), wacht 30 seconden en you are good to go. Smoovall’s Huidcontact Spray beschermt de huid minimaal 4 uur tegen wrijving.

Fannetiek x Smoovall: mijn ervaringen

Uiteraard heb ik de Smoovall Huidcontact Spray zelf ook even uitgetest.

Wat als eerste opvalt aan de spray is dat het een mooi en handzaam design is; het busje past makkelijk in je (sport-/hand-/strand-)tas. Ik gebruikte de spray als test op de binnenkant van mijn benen en op de bovenkant van mijn voeten. Wait what? Why? Nou, ik heb een hele dunne huid en snel last van schurende (sport)schoenen en dit leek mij een uitgelezen kans de spray ook daarvoor te gebruiken.

Even schudden, 2 a 3 seconden sprayen, 20-30 sec wachten, shorts aan en go. Wat ook meteen opvalt aan de spray is dat ‘ie heerijk fris ruikt en – nog belangrijker – geen vlekken achterlaat. De spray is doorzichtig en wordt niet tot poeder gevormd (denk: droogshampoo).

Stap na stap na stap (na stap): zo’n twee uur later heb ik nog steeds nérgens last van. Na thuiskomst, zo’n vier uur later werkt de spray nog steeds, maar is ‘ie wel wat afgezwakt. Zelfs mijn voeten zijn redelijk ongeschonden uit de strijd gekomen. Ik ben overtuigd. Sterker nog: ik weet zéker dat er duizenden, zo niet honderdduizend vrouwen (en mannen!) hier ongelofelijk veel baat bij zouden hebben.

Ook mijn trainee Kelly testte de spray tijdens het hardlopen. Ik coach Kelly al een tijdje en wist van haar fotoshoot-prep enige tijd geleden (toen ik haar iedere dag uren cardio liet doen (grapje)) dat ze veel last had van schuurplekken op haar benen. Ik heb een flesje Smoovall haar kant op laten sturen en dit zijn haar bevindingen:

‘Ik gebruikte de Smoovall Huidcontact Spray op mijn bovenbenen voor tijdens een dagje op stap met mijn vriend. De spray gaf meteen een goed resultaat; er vormde een soort beschermlaagje op mijn huid. Ik vond het jammer dat het op een gegeven moment uitgewerkt was en baalde dat ik het flesje niet had meegenomen die dag.’

Bye tighgap, hi Smoovall

Ken je de ‘tighgap-hype’ nog? Een zogenaamde ‘gap’ (ruimte) tussen je dijen. Het zou een schoonheidsideaal zijn (meer een hype van 5 dagen) en een teken van een fit lichaam.
Well trust me, it ain’t. Een tighgap creëren kan niet (want genetics) en 9 van de 10 vrouwen heeft dan ook helemaal geen tighgap.

Gelukkig is er voor iedereen zonder tighgap Smoovall Huidcontact Spray.

Benieuwd? Check dan www.smoovall.com en bestel jouw spray today. Ik ben heel erg benieuwd of het voor jou net zo werkt als voor mij en Kelly.

 

 

– Advertorial – maar dat neemt niet weg dat ik 100% achter dit product sta.