REVIEW: underarmour ArmourVent

REVIEW: underarmour ArmourVent

‘Je bent in ieder geval goed zichtbaar’, zegt Lief als ik het nieuwe ArmourVent shirt van Under Armour aantrek. Hij knijpt overdreven met zijn ogen alsof ‘ie verblind wordt door de zon. Kleurrijk is het shirt zeker (neon-geel), maar daar deden we in de jaren ’80 ook niet moeilijk over. Ik vind het juist vrolijk.

Toen mij werd gevraagd het ArmourVent shirt te testen tijdens mijn trainingen was ik enthousiast. Ik ken het merk al langer en ze hebben een fijne lijn met sportkleding (voor uiteenlopende sporten). Under Armour is het sportmerk van deze generatie atleten en de atleten van de toekomst. Alles draait om prestaties, tijdens training en wedstrijden, in snijdende kou en drukkende hitte.Het shirt wat ik testte is het nieuwe ArmourVent shirt. Het zou mij koel (en cool) moeten houden tijdens intensieve trainingen.

Ik nam de proef op de som en ging gehuld in neon-geel (met bijpassende capri) de gym in. Nu moet ik meteen toegeven dat het shirt past ‘als een tweede huid’. Dat klinkt altijd super suf, maar het is echt zo. Het is lichtgewicht materiaal en op de rug zitten gaatjes voor extra ventilatie. Fijn, geen plakkende stof op je toch al bezwete huid.

Ook tijdens de training zit het shirt goed. Het trekt nergens op, beweegt mee met elke set die ik maak en ook na een half uur plakt het nog steeds niet op mijn huid. Zweten doe ik toch wel, maar door de anti-odor technologie heeft niemand daar last van. Ik ook niet. De bijpassende capribroek (die overigens zwart is met neon-gele brede band) zit heerlijk en komt (bij mij) tot net over mijn knie. Handig om met dit weer geen lange broek aan te hoeven, en toch niet zo kort dat ik geen squats meer kan maken. Bijkomend voordeel: als ik die squats wel maak schijnt de broek niet door. Believe me. Ik heb het laten checken.

Hieronder wat afbeeldingen (inclusief uitleg van de technologie) van het shirt en broek (click to enlarge). Zowel het shirt als de bijpassende capri kost € 39,95 en is verkrijgbaar via UnderArmour Benelux. Klik hier om een dealer te vinden bij jou in de buurt (of natuurlijk lekker online!) of kijk hier voor meer informatie.

UA Vent UA Vent Capri

 

IMG_8923