Fannetiek de zomer in: #2

Fannetiek de zomer in: #2

Zo. Opgeruimd staat netjes. Toch?

Als het goed is heb jij namelijk de afgelopen week flink opgeruimd. In je hoofd. In je huis, je werk, je hart en je leven.

Als je op dit moment denkt ‘wait whut An, ik heb geen idee waar je het over hebt’, dan stop je NU met lezen en begin je eerst met deze blog.

Ik meen het. Stop met lezen.

Op reis met Fannetiek: here we go

Ben je er nog? Mooi. Dan weet je dat wij vorige week samen de afspraak hebben gemaakt dat jij zou opruimen voor je verder gaat met het toewerken naar jouw zomerfysiek.
En – misschien nog wel belangrijker – naar een permanente verandering van jouw mindset.

Dat moment is nu. Want we gaan op reis.

En het is tijd dat we een bestemming kiezen. Waar wil je heen?
Wat is het dat je na het lezen van de complete serie ‘Fannetiek de zomer in’ wil hebben bereikt?

Wie is het wie je wil zijn, als ik straks de laatste woorden van deze serie opschrijf, en je aan bent gekomen op de plaats van bestemming.

Die bestemming bepaal jij. En niemand anders. Met andere woorden; je moet concrete doelen stellen voor jezelf. Concreet én realistisch.

Je bent het waarschijnlijk met me eens dat het absoluut geen zin heeft om twintig bikini’s mee te nemen op vakantie. Dat is met het bepalen van jouw doelen niet anders. Beperk jezelf tot een of hooguit twee realistische doelen. Twee bikini’s. Voor meer is er geen plek.

En met een realistisch doel bedoel ik ‘de komende drie maanden wil ik drie kilo afvallen zodat ik zelfverzekerd op het strand zit’. Een onrealistisch doel is: ‘de komende drie maanden wil ik tien kilo afvallen, zes keer per week trainen, een veertigurige werkweek draaien en een huishouden (met kids) runnen’. Is not gonna happen.

Ik ga op vakantie en ik neem mee..

Jouw bestemming is nu bepaald. Maar wat neem je mee in je koffer? Je wil niet te veel spullen meenemen, maar ook niet te weinig.

Bedenk bij jezelf wat het is dat jij moet doen (inpakken dus) om jouw bestemming te bereiken. Wat moet je doen, en wat moet je laten of veranderen, om jouw doelen te halen.

Is het jouw gedrag dat zal moeten veranderen om op de plaats van bestemming te komen? Zijn het negatieve gedachtes die je eerst van je af moet schudden? Is het een zelfbedacht mantra dat je in wil pakken? Of die ene quote die je zo mooi vindt. En wat laat je thuis?
Wie laat je achter?

Geloof me, een lichte koffer is nu eenmaal veel makkelijker te dragen dan rond te moeten zeulen met een zwaar beladen koffer.

Pak nu in. Beslis. Wat neem je mee. Wat ga je doen.

Klap de koffer nu dicht.

We gaan.

We gaan.

Jouw koffer is dicht. Alles zit er in. En deze gaat niet meer open want je sealt ‘m.
Je hebt zojuist heldere afspraken met jezelf gemaakt en daar houdt je je aan. Hashtag #ipromisemyself.

Je kunt er ook niet meer bij want de koffer is simpelweg op slot. Alle positieve maar ook negatieve bagage heb je ingepakt. Jouw reis kan beginnen.

‘De beste stuurlui staan aan wal’

Misschien lijkt het soms alsof ik dit allemaal maar makkelijk opschrijf en al heerlijk aan het strand lig. Maar niets is minder waar. Ik vertelde je dat we deze reis samen maken en ook ik heb opgeruimd.

Ik heb de afgelopen maanden mijn bedrijf en brand Fannetiek ‘opgeruimd’ en plek gecreëerd voor nieuwe ideeën en projecten die (sommige nog achter de schermen) op volle toeren draaien.

Fannetiek 2.0. Zoiets. En man, wat voelt dat goed.

Ik heb een aantal samenwerkingen stop gezet, business beëindigd en daarnaast heb ik letterlijk mijn huis opgeruimd. De indeling net wat veranderd zodat ik meer plek heb.

Ik heb mijn inbox opgeschoond en mijn contactenlijst. Soms kunnen op het eerste oog hele kleine dingen toch heel veel plek maken.

Mijn blik is gericht op de toekomst, mijn toekomst. Op mijn brand en mijn geluk. Ik verzamelde alleen de beste mensen om me heen en ik kijk niet meer achterom. I promised myself.

Mind your step

Op reis met Fannetiek. Gezellig he? En we zijn nog niet eens vertrokken.

In de volgende episodes lees je over de ‘hoe dan’.
Wat je nu het beste met je voeding kunt doen om je #summerbodygoals te halen (volgende week geef ik je alvast de don’ts betreft diëten), lees je over wat wél slim is om te doen met je voeding, vertel ik je over de do’s en don’ts over trainen (of kom je naar mijn clinic in de tussentijd – er is nog plek voor de mei editie) en lees je meer over hoe je gemotiveerd blijft, laat ik je de beste stranden en hotels zien en verzamel ik de mooiste bikini’s voor ieder lichaamstype.

In de tussentijd kun je al je vragen of aanvullingen op deze ‘Fannetiek de zomer in’ serie aan mij mailen of hieronder achter laten in de comments. Meer hulp nodig dan deze wekelijkse serie? Kijk dan of mijn online coaching iets voor jou is.

Vergeet ook niet de hashtag #fannetiekdezomerin te gebruiken. Ik vind het leuk om jouw reis te volgen.

Fasten your seatbelt ladies, en tot volgende week!