Zendium Extra Fresh: Fitness voor je tanden

Zendium Extra Fresh: Fitness voor je tanden

Ons lichaam telt pak ‘m beet 206 botten en er zitten ongeveer 640 tot 850 verschillende soorten spieren in ons lijf. Onze kaakspier is de spier die in staat is om de meeste kracht te zetten op een extern object en onze tong is de meest flexibele spier. Maar wist jij ook dat er in je mond tot wel 100 miljard bacteriën leven?

Fit lijf, fitte tanden

Klinkt misschien vies maar niet alle bacteriën zijn slecht voor ons. Goede bacteriën beschermen je mond en kunnen de groei van slechte bacteriën tegengaan. Net zoals je je lichaam voedt met (voornamelijk) volwaardige voeding (en soms een pizza), jouw huid verzorgt met een fijne bodylotion en stretcht voor je gaat sporten om spierblessures te voorkomen, zou ook jouw mondverzorging onderdeel moeten zijn van een healthy en fitte lifestyle.

In de 32 jaar dat ik op deze wereld rond hups heb ik nog nooit iets aan mijn tanden gehad. Geen gaatjes (wel een beugel – like, honderd jaar geleden) of andere ellende. Ik let op mijn suikerinname en andere voedingsmiddelen die tandbederf kunnen veroorzaken, ik zorg er voor dat ik minimaal twee keer per dag mijn tanden poets met Zendium én ik gebruik iedere dag tandenstokers sinds de mondhygiëniste daarop hamerde en ik pas weg mocht toen ik liet zien hoe ik dat dan deed.

Lift that toothbrush

Afijn. Even terug naar de 100 miljard bacteriën in je giecheltje. Er groeien verschillende soorten bacteriën op ieder oppervlak in en om je mond: op je tanden, je tandvlees en lippen. Zoals genoemd kunnen goede bacteriën de groei van slechte bacteriën tegengaan; dus waarom zou je ze dan allemaal wegpoetsen? Zonde van het evenwicht in je mond.

En dat vindt Zendium ook. De tandpasta’s van Zendium bevorderen de goede bacteriën in je mond op basis van natuurlijke enzymen en proteïnen. Onderzoeksresultaten hebben zelfs uitgewezen dat na 14 weken poetsen met Zendium (twee keer per dag) de hoeveelheid goede bacteriën toeneemt, zo blijkt uit een klinische studie van Zendium.

Zendium Extra Fresh

Iedereen – waaronder ik – die al met Zendium poetst, weet dat hun tandpasta’s van nature een redelijk milde smaak hebben. Het intens frisse gevoel in je mond na het tanden poetsen werd daarom wel eens gemist. Voor iedereen die op zoek is naar én een healthy mondflora én een super frisse smaak heeft Zendium daarom een Extra Fresh variant ontwikkeld. Dubbel yesh en dubbel fresh. O en ook Zendium Extra Fresh is net als de andere tandpasta’s van Zendium vrij van SLS (schuimmiddel), parabenen en triclosan. Voor een optimale natuurlijke bescherming en het behoud van een gezonde mondflora.

Healthy food & tooth

Niet te veel vlees, niet te veel suiker en matigen met koolzuurhoudende drankjes (ook de suikervrije!). Het zijn niet alleen tips die ik regelmatig adviseer voor een fit & healhty lijf, het zijn ook de zaken die jouw mond en tanden gezond houden.
Want waarom zou je jezelf in het zweet werken in de sportschool, zo vaak mogelijk kiezen voor volwaardige voeding die jouw lijf energie geeft, maar de 100 miljard little friends in je mond verwaarlozen? Zij verdienen een net zo fit leven als jij. Toch?

– advertorial – maar niet minder fresh