Koken met Fannetiek: Oat brood pudding

Koken met Fannetiek: Oat brood pudding

De klok is vannacht een uur vooruit gezet en dat kan zorgen voor een (tijdelijk) minder actief gevoel. Een soort jetlag maar dan anders. Omdat het ‘s ochtends iets langer donker is en ‘s avonds langer licht, kan het zo zijn dat je (tijdelijk) moeilijker wakker wordt. En dat zou jouw productiviteit overdag kunnen beinvloeden.

Energy for days

Ofcourse gaat het maar om een uurtje en reageert je lichaam redelijk snel op dit soort veranderingen, maar fris en energiek wakker worden (gewoon altijd) lijkt mij wel fijn. Daarom vandaag een intens lekker en voedzaam ontbijt (of dessert, you choose), wat voldoende energie geeft gedurende de ochtend en wat ook nog eens geheel vegan of glutenvrij kan worden gemaakt.

Ben je klaar voor een heus ‘oat brood pudding’ ontbijt?

Wat heb je nodig voor Oat Brood Pudding ontbijt? (9 porties)

4 volkoren boterhammen (in blokjes gesneden van 3 cm zonder korst)
90 g steel cut oats* (deze gebruik ik) 
240 ml ongezoete amandelmelk
1 heel ei
2 eiwitten (= 60 ml liquid eggwhite)
2 medium grote bananen (geprakt) (= circa 160 g)
vanille extract (of 1 zakje vanille suiker)
kaneel (naar smaak)
extra plakjes gesneden banaan

PAM spray
bakblik 20 x 20

* gewone havermout kan ook

Toppings (optioneel)
maple syrup
soja vanille dessert

Hoe maak je een Oat Brood Pudding ontbijt?

Voorverwarm je oven op 180 graden. Mix in een kom de melk, eieren, kaneel, vanille, en geprakte banaan goed samen tot een geheel. Voeg hier de havermout en broodvierkantjes aan toe en laat dit geheel ongeveer tien minuten staan (check af en toe of al het brood is ondergedompeld in de melkmix.

Spray het bakblik in met PAM-spray en giet hier voorzichtig de melk-brood-mix in. Leg wat extra bananenplakjes op de mix en strooi er wat extra kaneel (of kokossnippers of wat jij wil) over. Dit gaat zo’n 45 minuten de oven in.

Na 45 minute is jouw Oat Brood Pudding klaar. Laat tien minuten afkoelen en voeg een topping naar keuze toe (aanrader: soja vanille dessert van Alpro). Et voila! Jouw ontbijt is klaar en jij bent ready voor een nieuwe dag.

Er zitten zo’n 9 (kleine) porties in het bakblik die makkelijk te bewaren zijn in de koelkast in een luchtdichte box (pak ‘m beet 3 dagen). Ook prima mee te nemen waar je ook heen gaat voor een snelle snack tussendoor.

Als je ‘m probeert, tag je mij dan even in jouw creatie? :)

Een portie oat brood pudding (ex topping) bevat zo’n 112 kcal, waarvan 2 g vet, 18 g carbs en 4,6 g eiwit.

Het originele recept komt van Running with spoons. <3