Easy make-up & beauty tips by Fannetiek

Easy make-up & beauty tips by Fannetiek

Eigenlijk wilde ik een soort make-up tutorial maken voor je, waarin ik mijn make-up collectie liet zien en je tips wilde geven over how-to enzo. Echter, dat kan ik niet. Ik meen het, I tried, maar na een minuut praten in de camera moest ik zo hard lachen om mezelf dat ik er mee ben gestopt.

Make-up tutorials

Als je mij al even volgt dan weet je dat ik een soort tick heb als het aankomt op make-up én het kijken van make-up tutorials op YouTube. In mijn prep-tijd (like 100 years ago) keek ik uren achter elkaar naar filmpjes van hoe de grote beauty guru’s zich opmaken, welke producten ze gebruiken en welke brush-techniek nu het mooiste effect geeft.

Ik ben zelf een groot fan van Nikkie Tutorials (als je ook maar een beetje liefde hebt voor make-up dan weet je wie ik bedoel). Haar make-up tutorials zijn naast flawless ook hilarisch en ik heb heel veel respect voor deze beautyboss.

Tips & Trics

Nu ik mijzelf al zo’n 20 jaar opmaak weet ik best goed welke foundation wel en niet past bij mijn huidskleur, en welke producten ik wel of niet moet gebruiken. Ik heb – helaas – nooit een hele clear skin gehad, en heb naast een hele droge huid, ook altijd wel wat oneffenheden en roodheid in mijn gezicht.

Niet erg, maar soms wil je gewoon dat alles on point zit. En in de loop van die twintig jaar (my god, ik vier een make-up-on-my-face-jubileum) heb ik gelukkig een heleboel geleerd wat werkt voor een zo egaal en zacht mogelijke huid. Ook tijdens en na intensieve workouts.

Hieronder vind je een aantal van mijn beauty tips – geleerd van de masters online – en in de praktijk getest op mijn eigen huid.

Smeren
Smeren, smeren, smeren; en met smeren bedoel ik verzorgende en voedende dag- en nachtcrèmes geschikt voor jouw huidtype, het liefst aangevuld met serums en olie.

Wait what, gebruik ik olie op mijn gezicht? Jazeker! Naast een serum en een voedende dag- en nachtcrème (ik ben groot fan van de producten van Estée Lauder en heb daar de meeste verzorgende producten van) smeer ik als laatste onderdeel druivenpitolie op mijn gezicht. Een heel dun laagje, maar Huda Beauty heeft mij geleerd dat dit een van de weinig olie’s is die doordringt in de huid en de huid voedt en zachter maakt. Als je zoals ik een (zeer) droge huid hebt is dit zeker een aanrader, zowel voor je gaat slapen als voor het aanbrengen van je dag make-up.

Tip van beautyboss Nikkie: olie komt altijd als laatste in je dag- en nachtcreme routine. En Nikkie weet dit dan weer van de make-up artist van Kim Kardashian. They know.

100% pure druivenpitolie van De Tuinen a EU 10,-.

Night serum van beautylish.com a $35,-

Cleanse
Naast smeren (en smeren) is het reinigen van je gezicht intens belangrijk. ‘s Ochtends, ‘s avonds, maar ook het liefst direct na een workout (want: zweet). Een zachte reiniger (zonder zeep) voor je gezicht of een lotion/tonic doen wonderen voor je een dag- of nachtcrème aanbrengt.

Secret make-up tips

Ok, dus je huid is zo goed mogelijk verzorgd en ingesmeerd. Nu wil je graag dat je make-up de hele dag blijft zitten, het liefst zonder panda-oogjes en crease lijnen onder je ogen.

Een paar tips van de beauty-bosses (en goedgekeurd door mij):

  • primer: voor je foundation (of BB-creme) aanbrengt: breng een dun laagje primer aan, of prime-spray. Ik heb dit nooit echt geloofd tot ik het ben gaan proberen en it works like magic;
  • settingspray: voor het aanbrengen van foundation gebruik ik een beautyblender (zo’n zacht make-up sponsje in de vorm van een ei) en die spray ik in met settingspray: wederom magic;
  • setting powder: snel last van make-up of concealer in fijne lijntjes op je gezicht? Setting powder is jouw go-to. Direct na het aanbrengen van foundation of concealer een dun laagje transparent setting powder aanbrengen, even laten zitten en het overtollige poeder wegvegen en je make up zit flawless. Ps: als je een hele droge huid hebt (zoals ik) dan echt een minuscuul beetje gebruiken. Heb je een redelijke oily skin? Gebruik dan gerust meer op plekjes waar je huid snel gaat glanzen.;
  • huidskleur; geen idee welke foundation bij jouw huidskleur past? Check dan de aders op je hand of aan de binnenkant van je pols. Heb je blauwe aders? Dan past een foundation met een beige/koele ondertoon goed bij jou, heb je meer groene aders? Kies dan een foundation met een gele ondertoon;
  • kwasten; vroeger gebruikte ik nooit echt kwasten of beautyblenders om mijn make-up aan te brengen, maar ik gebruikte mijn vingers. Ja echt.
    Tot ik eens bij Macy’s was in New York (waar ik binnen vijf minuten $250,- aan make-up uitgaf – like, what?) en het make-up meisje van MAC mij zei ‘dat je je muren toch ook niet met je handen verfde’. Die opmerking heb ik altijd onthouden (dit is ruim zeven jaar geleden) en sindsdien werk ik met kwasten, beautyblenders en andere make-up brushes.
  • Houd die kwasten ook goed schoon! Als je net als ik groot fan bent van make-up en iedere dag een volle laag zet, zorg er dan voor dat je minimaal een keer per week je kwasten reinigt en desinfecteert.

Fitgirl-Beauty

Nu ik dit allemaal zo neerpen, lijk ik redelijk op een make-up nerd geloof ik. Maar ik kan er niks aan doen, ik heb – naast mijn #fitgirl life – een grote liefde voor make-up. Ik vind het heerlijk om nieuwe producten uit te testen, te werken aan het perfectioneren van mijn shape- en blending-skills en ik geloof iedere nieuwe hype die er is op het gebied van make-up en huidverzorging.

Mocht je geen idee hebben over welke make-up tutorials ik het heb, check dan zeker het YouTube kanaal van Nikkie Tutorials eens en be amazed over the power of make-up.


Heb jij een ultieme beauty- of make-up tip? Laat het hieronder dan weten, dan kunnen we een soort nieuwe fitgirl-beauty-community beginnen ofzo. Why not.

O en geen zorgen, ik ga geen make-up tutorials maken. Laat mij maar workout-circuits voor je opnemen. Wel met flawless skin. Ofcourse.

xoxo