Luchtig bikiniproof recept

Luchtig bikiniproof recept

Oeps. Ik zie dat ik aan het slacken ben met verse blogposts. Sorry. Ik was namelijk even druk met vakantie vieren. O ja, en met het schrijven van FIT AS FCK.

Nu heb ik in het licht van die laatste zaken goed nieuws. En lekker nieuws. En sale nieuws, want! Ik heb een zeer bikiniproof, licht, luchtig, eiwitrijk en dus FIT AS FCK recept gevonden op de website van Body & Fit (thanks Carolina!): Luchtig gebakken kwark. Ish. Iets. Want een geschikte naam is nog niet gevonden voor dit baksel.

O en ps: de Body & Fit geeft 12,5% korting op ALLES met de code RECORD. Dussuh, bestellen en aan de slag!

Wat heb je nodig voor de luchtig gebakken kwark:

250 g magere kwark (naturel of smaakje ofcourse)
1 ei (of alleen het eiwit voor een nog skinny-er baksel, of – als je geen ei wil gebruiken – twee el appelmoes of 50 g meer kwark)
1/2 scoop eiwitpoeder (smaak naar keuze)
toppings naar keuze (fruit!)

Hoe maak je de luchtig gebakken kwark:

Simpel. Voorverwarm de oven op 180 graden. Mix alle ingrediënten behalve de topping naar keuze goed door elkaar. Lees: hoogste standje blender, want: lekker luchtig. Nee maar serieus, de structuur moet heel licht en luchtig zijn dus mix it real good. Wanneer het deeg begint te ‘stijgen’ is het lang genoeg geklopt.

Neem een kleine ovenschaal en spray deze even in met cookingspray of vet in met een olie naar keuze. Giet de mix in de ovenschaal en top het af met jouw topping naar keuze. Zet de mix 25 tot 30 minuten in de oven en je bent all done!

Nu alleen nog een toffe naam bedenken. Iemand een idee?

Enjoy!

De luchtig gebakken kwark met 250 g kwark, een heel ei en een halve scoop eiwitpoeder bevat ex topping zo’n 289 kcal, waarvan 14 g carbs, 44 (!) g eiwit en 8 g vet. #goteam