
Luchtig bikiniproof recept
Oeps. Ik zie dat ik aan het slacken ben met verse blogposts. Sorry. Ik was namelijk even druk met vakantie vieren. O ja, en met het schrijven van FIT AS FCK.
Nu heb ik in het licht van die laatste zaken goed nieuws. En lekker nieuws. En sale nieuws, want! Ik heb een zeer bikiniproof, licht, luchtig, eiwitrijk en dus FIT AS FCK recept gevonden op de website van Body & Fit (thanks Carolina!): Luchtig gebakken kwark. Ish. Iets. Want een geschikte naam is nog niet gevonden voor dit baksel.
O en ps: de Body & Fit geeft 12,5% korting op ALLES met de code RECORD. Dussuh, bestellen en aan de slag!
Wat heb je nodig voor de luchtig gebakken kwark:
250 g magere kwark (naturel of smaakje ofcourse)
1 ei (of alleen het eiwit voor een nog skinny-er baksel, of – als je geen ei wil gebruiken – twee el appelmoes of 50 g meer kwark)
1/2 scoop eiwitpoeder (smaak naar keuze)
toppings naar keuze (fruit!)
Hoe maak je de luchtig gebakken kwark:
Simpel. Voorverwarm de oven op 180 graden. Mix alle ingrediënten behalve de topping naar keuze goed door elkaar. Lees: hoogste standje blender, want: lekker luchtig. Nee maar serieus, de structuur moet heel licht en luchtig zijn dus mix it real good. Wanneer het deeg begint te ‘stijgen’ is het lang genoeg geklopt.
Neem een kleine ovenschaal en spray deze even in met cookingspray of vet in met een olie naar keuze. Giet de mix in de ovenschaal en top het af met jouw topping naar keuze. Zet de mix 25 tot 30 minuten in de oven en je bent all done!
Nu alleen nog een toffe naam bedenken. Iemand een idee?
Enjoy!
De luchtig gebakken kwark met 250 g kwark, een heel ei en een halve scoop eiwitpoeder bevat ex topping zo’n 289 kcal, waarvan 14 g carbs, 44 (!) g eiwit en 8 g vet. #goteam
haha dat vind ik een goeie! Benieuwd naar wat je ervan vindt!
Het is heeeeeeerlijk ik heb er appel met kaneel ingedaan en het vult geweldig
Oh wat een goed idee ook Petra, heerlijk!
Klinkt nice! VInd het alleen wel jammer dat er geen foto’s bijstaan.
Bij mij stijft ie helemaal niet op ??!!
Enig idee hoe dat komt??
Heb met 250 kvarg, 1 heel ei en 14 gram whey perfection gedaan.
Dacht ook altijd dat iets alleen op kan stijven zonder eigeel haha
Langer nog opkloppen zou mijn tip zijn! Echt opstijven (zoals eiwit) is het niet, maar het ‘deeg’ stijgt wel :)
Suggestie: Querengue (van Quark en Merengue) :-)
Heel erg goed bedacht deze Ingrid! Hoe smaakte ie!