Party people in the house!

Party people in the house!

Het is zaterdagavond en ik ga – wederom – niet op stap. Niet dat ik voorheen elk weekend in de kroeg hing – o wacht, jawel, dat deed ik wel – maar om heel eerlijk te zijn vind ik het niet erg om niet meer iedere zaterdagdagnacht aan de bar te hangen (andere bar that is). Of om elke zondag een kater te hebben en kilo’s aan te komen door de wijn, of de midnight snackings die na sluitingstijd volgden. Just sayin’.

En tuurlijk mis ik die avondjes, wat zeg ik, soms mis ik zelfs de kater (nope, dat is een leugen), maar ik weet waar ik het voor doe. Zelfs mijn festivalagenda is dit jaar minder vol, maar ik ga wel. Ik moet m’n abs toch ergens showen (ha!). En met iets minder wijn en iets meer water vind ik de DJ’s en de wachtrijen bij de wc net zo leuk.

Wat ik dan wel doe op een zaterdagavond? Nou, bloggen bijvoorbeeld. Jullie entertainen. Zodat je morgen vanuit je bed (met kater?) wat te lachen hebt. En soms wat te leren.

Onderstaande tekst is niet helemaal van mij (inspiratie via SpotMeGirl), maar ik vond het zo hilarisch dat ik het jullie niet kon onthouden. Herkenbare situaties? Raise your hand!

A Lifter’s Night Out

  • Terwijl je vriendinnen zich druk maken over de perfecte smokey eye, sta jij al tien minuten je schouders en rug te flexen in de spiegel. Toevallig komen die lats heel goed uit in dat nieuwe strapless jurkje.
  • Je baseert de hoogte van je hakken vanavond op legday. Of je benen zijn te moe van de vorige training, of je wil ze sparen voor de volgende benentraining.
  • Je girls zitten aan de Vodka RedBull, terwijl jij nipt aan een zelf gefixte preworkout mix. De rest van de avond spendeer je aan het uitleggen dat een pre-workout géén anabole steroïden zijn. Ik herhaal: géén.
  • Zakken met die billen (‘how low can you go – can you go down low’)! Voor jou absoluut geen probleem dankzij al die squats. Make ‘m jealous honey!
  • Vervelende – of nog erger – handtastelijke mannen op de dansvloer? Er is niets leukers dan het geschokte gezicht van de douchebag wanneer jij je rechterbicep aanspant.
  • OMG. Je komt er net achter dat je hetzelfde merk whey gebruikt als die cutie waar je mee staat te praten. Iets met soulmates? #swolemate
  • Wanneer de rest aan hun vierde 500-calorien-drankje begint, ga jij over op water. Zij morgen een kater, jij een early workout sessie met jezelf.
  • Jij bent de aangewezen persoon als het tijdens de avond misgaat en je BFF op de grond ligt (iets met drank, nog meer drank, stoeprand gemist etc). Een beter moment om de deadlift te oefenen is er niet.

***

Overigens schreef Menno Henselmans van Bayesianbodybuilding.com een fijn artikel over alcohol (in het Engels) (dat je hier kunt lezen), en schreef Jelmer de Boer ook over een avondje uit.

foto (2)image (3)