Review: Garmin Vivoactive 3

Review: Garmin Vivoactive 3

Op Instagram zag je ‘m al voorbij komen en ook terwijl ik dit tik prijkt mijn nieuwe Garmin Vivoactive 3 aan mijn linker pols. Als ik te lang stil zit trilt ie, en staat er ‘beweeg’ op het scherm. Heel fijn als je een ‘zittend bestaan’ hebt en meteen een goed excuus om weg te sneaken tijdens een saaie meeting of les.

“Waar ga je heen?”

Garmin zei: ‘beweeg’.

Beweeg!

Omdat ik momenteel veel schrijfmeters maak, zit ik meer stil overdag dan anders. En omdat zitten het nieuwe doodgaan is (zoiets), is het fijn dat een horloge iedere 30 minuten aangeeft dat je even moet bewegen.

Omdat ik het concentratievermogen heb van een garnaal beweeg ik uit mijzelf ieder kwartier, maar toch.

Allereerst wil ik je vertellen dat dit een review is, maar ook een samenwerking met Garmin. Dit houdt echter niet in dat ik niet vierkant achter het product sta en in deze review mijn eerlijke mening geef. Ik droeg bijna twee jaar onafgebroken hun oude model en was daar zó blij mee dat ik een klein beetje verdrietig was toen ‘ie bijna overleed.

Garmin Vivoactive 3

Gelukkig voor mij (en jou – I mean, kerst is coming) lanceerde Garmin onlangs de Vivoactive 3. Een GPS-smartwatch met ingebouwde sportapps, polshartslagmeter en Garmin Pay™ contactloos betalen. Dit horloge is namelijk de eerste Garmin wearable die geschikt is voor Garmin Pay, zodat je (binnenkort) ook in de winkel met je horloge kan betalen.

De Garmin Vivoactive 3 is makkelijk personaliseren door te kiezen uit duizenden gratis wijzerplaten, apps en widgets uit de Connect IQ store, en bevat meer dan 15 vooraf geïnstalleerde GPS- en binnensportapps, zoals yoga, hardlopen en zwemmen.

Waterproof

En nu komt dat laatste mij erg goed uit. Omdat ik drie keer per week in het water lig naast mijn andere trainingen, is het erg leuk om ‘op tijd’ te zwemmen en daarom nam ik mijn horloge meteen mee het water in.

Hoppa, 1 km zwemmen binnen 30 minuten. Je kunt vooraf aangeven hoe lang het zwembad is waarin je je zwemtraining doet, zodat de Garmin Vivoactive 3 daarna kan berekenen hoe lang je er over hebt gedaan, wat je slagafstand is, hoeveel meter je per minuut zwemt en hoeveel calorieën je daarmee verbrandt (dit is altijd een schatting natuurlijk maar toch, het is een extra boost om hard je best te doen).

Track it!

De Garmin Vivoactive 3 is niet alleen your friend in het water maar trackt ook jouw fietstochten, jouw rondjes in het park (of je nu wandelt of hardloopt), trackt jouw workouts in de gym, registreert je slaappatroon (iets met rust), je stresslevel, je ‘fitnessleeftijd’ en hij connect easy met MyFitnessPal zodat je ook je voeding ermee kunt syncen.

Mijn mening

Ik ben natuurlijk een klein beetje bevooroordeeld omdat ik altijd al een Garmin als activitytracker gebruikte, maar de Garmin Vivoactive 3 is echt een hele grote vooruitgang als ik ‘m vergelijk met het oude model dat ik droeg (vivosmart HR).

Het horloge trackt niet alleen veel meer zaken die ik – als sportpersoon en nutritionist – erg interessant vind om bij te houden, maar is ook qua design een beauty. Het horloge is wel een stukkie groter dan het vorige (kleinere) model dat ik omhad, en is daarom even wennen (vooral ‘s nachts), maar na een dag dragen voel je al niet eens meer dat je een activitytracker draagt.

Ik draag de Garmin Vivoactive 3 overigens 24/7 en doe ‘m alleen af met kettlebell training. Wat dan wel weer jammer is omdat ‘ie dat niet kan tracken, maar als ik moet kiezen houd ik liever het horloge heel dan mijn polsen.


De Vivoactive 3 is verkrijgbaar in drie verschillende designs en kost EU 329,99.

Hieronder een korte clip waar je het design en de opties nog beter kunt zien en daarna stel ik voor dat je deze op je kerst-verlanglijstje zet. Dan kunnen we samen uitdagingen maken (ik hoor een stappenchallenge) en elkaar volgen via de Garmin Connect app.

#beatyesterday

 

Ps: Heb je nou al gestemd?