Processed with VSCO with dog1 preset

Review: houdingcorrigerende kleding van Anodyne

Yup, houdingcorrigerende kleding. Je leest het goed. Figuurcorrigerende (onder)kleding ken je vast wel; dat heule strakke wielrenbroekje dat je wellicht draagt onder die ene hele strakke zomerjurk. 

Houdingcorrigerende kleding van Anodyne is echter écht even wat anders. Deze kleding maakt het mogelijk om op een hele makkelijke manier jouw lichaamshouding in ongeveer iedere situatie te verbeteren. In deze tijd waarin we meer en meer achter onze bureaus en laptops zitten en vergroeid lijken te zijn met onze smartphone, zou houdingcorrigerende kleding zomaar eens uitkomst kunnen bieden aan een slechte houding.

Bewust

Je bent je misschien niet altijd bewust van hoe je zit, staat of loopt. Check het nu maar eens, terwijl je dit bericht aan het lezen bent. Sta je met een holle rug, zit je onderuit gezakt op een stoel, heb je je schouders opgetrokken of laat je ze juist hangen? Nu ik het zeg let je er waarschijnlijk op. Het mooie is dat de corrigerende shirts en beha’s van Anodyne precies die taak overnemen. Zie het als een soort seintje dat je steeds weer krijgt als je het shirt of de sportbeha draagt: ‘joe, even rechtop zitten’. O ja.

Even voorstellen: dit is Anodyne 

Anodyne is de Europese distributeur voor AlignMed producten – houdingcorrigerende producten – die als enige ter wereld de CE-markering ‘medisch hulpmiddel’ hebben. Dit betekent dat het getest is, veilig te gebruiken is én (opnieuw zijn ze daarin de enigen) dat het effect gedocumenteerd is. Houdingcorrigerende kleding van Alignmed is op basis van wetenschappelijke gegevens over het gebruik van kinesiologische tape in competitieve sporten ontwikkeld.

Kinesiologische tapes worden gebruikt om speciale spiergroepen te stimuleren en de lichaamshouding te verbeteren. Om ook met kleding de lichaamshouding op deze manier te beïnvloeden, zijn in de shirts en beha’s speciale neurobanden verwerkt. Deze zijn geïnspireerd op die kinesiologische tape.

Collectie

De collectie van Anodyne bevat t-shirts voor zowel mannen als vrouwen en bevat een hele fijne sportbeha (en sportlegging!). 

Ik testte deze sportbeha en het corrigerende shirt, na een uitgebreid advies en de mogelijkheid eerst precies de goeie maat uit te testen, alvorens ik besloot welke producten ik zou dragen voor deze review. Dikke plus voor de klantenservice alvast.

Review en mijn mening

AlignMe Interactive Bra

Ik koos voor de AlignMe Interactive Bra (in het zwart) en eerlijk? Ik draag deze sinds ik ‘m heb dus echt heel vaak. Of ik nu ga trainen of gewoon thuis aan het werk ben. Op het eerste gezicht doet de sportbeha mij denken aan de bh die ik moest dragen na mijn borstoperatie tien jaar geleden. Mocht je ooit een borstvergroting (of -verkleining overigens) hebben laten doen dan weet je meteen wat ik bedoel. Stevige en redelijk strakke bh’s die tevens heel veel ondersteuning bieden. Zonder beugel en een sluiting aan de voorkant, wat ook nog eens heel fijn is bij het aantrekken van de sportbeha. Zo ook dus deze AlignMe Interactive Bra met de gepatenteerde NeuroBand-technologie, die jouw spieren activeert en stimuleert en helpt bij een rechtere lichaamshouding.

Women’s Posture Shirt 2.0

Daarnaast koos ik voor het Women’s Posture Shirt 2.0 (tevens zwart) wat nog meer en beter ondersteunt dan de sportbeha. Omdat het shirt meerdere neurobands heeft (vooral op de bovenkant van de rug en schouders) merk je zolang je het shirt draagt dat je rugspieren inderdaad worden geactiveerd.

Het is niet zo dat het shirt zo hard aan je rug trekt dat je niet meer voorover kunt buigen of dergelijke, het is meer een heel zacht seintje wat je krijgt dat je je houding moet veranderen en recht moet gaan zitten of staan. Of zoals ze bij Anodyne zeggen: ‘zoals je moeder je vroeger zei ‘ga eens recht staan!’. Dat idee.

Kinesiologische tape

Zelf heb ik in het verleden erg goede ervaringen met kinesiologische tape (via fysio) gehad voor mijn blessures. Dat deze technologie nu is verwerkt in kleding snap ik dan ook wel.

Je moet de houdingcorrigerende kleding van Anodyne echter niet zien als vervanging van beweging of fysiotherapie. Het gaat echt om een aanvulling van het totaalplaatje. Mocht je goede ervaringen hebben met het laten intapen van je rug of schouders, kan een shirt en/of een sportbeha van Anodyne jou een extra ritje naar de fysio besparen; de kleding kan worden aangetrokken wanneer het nodig of gewenst is.

Specialist in houding

Anodyne biedt ook meer specialistische producten, zoals de MyLign Pro en de SpinalQ, voor mensen met ernstige problemen in de nek, schouders en rug. Met deze producten kun je de plaats en mate van de trekkracht zelf bepalen. Verder zijn de shirts en beha’s van Anodyne gemaakt van een vochtregulerend materiaal dat geurtjes tegenhoudt, ook bij het sporten. 

En zelfs hier zorgt de houdingcorrigerende kleding ook voor een meer nauwkeurige uitvoering van de oefeningen. 

I say, win-win.


Meer weten of de producten zelf eens testen? 

Check dan deze link of bekijk onderstaande video:

– advertorial xoxo