5 x WINNEN: Tijd om te sporten!

5 x WINNEN: Tijd om te sporten!

Dat zou grappig zijn he, als ik jou tijd kon geven om te sporten. Mocht je die niet hebben, of mocht je simpelweg ergens along the way je motivatie om te sporten zijn verloren. Niet erg, kan gebeuren, en met deze MEGA toffe winactie heb je in ieder geval een stuk minder excuses om niet naar de gym te gaan.

Druk druk druk

We lijken met z’n allen super druk, maar ondertussen vinden we wel de tijd om drie complete seizoenen van een serie te binge-watchen op Netflix, uren rond te scrollen op social media of ons complete huis een make-over te geven. De reden? Dit zijn nu eenmaal makkelijke en leukere zaken om te doen. Ik snap dat.

Ik denk echter ook dat wij soms onze gezondheid niet onder ogen dúrven te komen. En dat we daarom de gym maar skippen. Bang voor blessures, bang om voor schut te staan. Bang om het fout te doen.

Maar moet je niet veel banger zijn wat er gebeurt met je lichaam als je nu geen maatregelen neemt? Hoe voel je je dan over vijf jaar? Of tien? Precies.

Tijd voor time-management

Ofcourse ben ik hier (ook) om te helpen en zette ik hieronder een slimme top 5 om nu direct van de bank af te komen en tijd te maken voor wat beweging. Pak je agenda en move dat ass.

O en PS. Onder deze slimme top 5 een winactie waar je altijd en overal kunt sporten, in je eigen omgeving en in je eigen tijd. 

Read on!

1. Maak een plan

Ik roep dit al jaren, maar maak een plan. Schrijf op wanneer je gaat sporten. Letterlijk. In je agenda, of in de elektronische agenda van je telefoon. Maak er een terugkerende afspraak van, zodat jouw ‘gymtime’ iedere week terug komt. Wanneer je ’s ochtends je agenda checkt, zie je de ‘afspraak’ staan en zo visualiseer je jezelf automatisch later die dag in de sportschool, in het park of in het zwembad. Dat maakt het een stuk makkelijker om daadwerkelijk te gaan.

2. Vind tien minuten

Iedereen (jij ook) heeft zelfs op de drukste dagen wel tien minuten de tijd om even een rondje te lopen of een trap op te sprinten. Het is okay om super easy te beginnen. Dat rondje van tien minuten per dag kan zomaar uitpakken tot een half uur per dag, en dat iedere dag van de week. Zit je toch net even wat lekkerder op de bank daarna en ladies, niet iedere workout is IN het krachthonk. Check daarom ook zeker alle andere opties (er is zo veel leuks!).

3. Put that phone down

Na drie uur op YouTube te hebben rondgeneusd weet je inmiddels wat de gevaarlijkste achtbanen zijn ter wereld, heb je geleerd hoe je je kat kunt opmaken en kun je vijf woordjes Chinees. Good for you. Je had makkelijk een uur van deze online tijd kunnen besteden aan een 5 km hike of een rondje hardlopen. Stel limieten in voor jezelf hoe lang en wanneer je online ‘mag’ zijn en houd je aan die afspraken met jezelf.

4. Positive vibes

What you think you become. Is echt (een beetje) zo. Negatieve self-talk maakt jou niet een veel leuker mensch, je haalt jezelf naar beneden en erger nog, je gaat in je eigen woorden geloven. Probeer eens een negatieve gedachte om te turnen tot een positievere. Dus de ‘ik heb geen tijd voor de gym’ wordt ‘ik kies voor mijzelf en mijn gezondheid’ of ‘ik ga vandaag in ieder geval iets actiefs doen’. Langzaam maar zeker zul je merken dat deze positive vibes doorwerken in jouw daily thoughts. Word je niet alleen een fittere lady van, maar ook een gezelligere ;-)

5. Team up

Geen tijd om te sporten omdat je een date hebt met je bestie? Waarom gaan jullie niet samen een activiteit ondernemen? Maak een (bos)wandeling, ga samen zwemmen of hardlopen of spot elkaar in de gym. Zo kun je én bijkletsen en sporten tegelijk (niet alleen kletsen dan dus he).

Nog leuker: ga wat doen wat jullie beiden niet eerder deden. How bout indoor klimmen of een middag trampoline springen. Anyone?

WINNEN!

En omdat ik jou graag happy en healthy rond zie springen, ga ik jou (hopelijk) blij maken met iets HEEL tofs. Zoals je weet heb ik deze maand in samenwerking met MTV Fit en FITchannel een nieuw thuisworkout-programma gelanceerd.

Vier trainingen per week, waarbij we alle spiergroepen aanpakken in slechts 20 minuten per workout. Meedoen kan in je eigen tempo, op jouw niveau en waar en wanneer je maar wil.

Are you ready?
Want ik mag 5 (!) jaarabonnementen (!) weggeven op het online thuisworkout kanaal van FITchannel. Dat betekent dat je niet alleen mijn trainingen kunt doen, maar iedere trainingen kunt kiezen, en dat een jaar (!) lang. HOW BOW DA?

Wil jij kans maken op een jaarabonnement van FITchannel? Laat hieronder dan een reactie achter en wie train jij binnenkort met mij in jouw eigen woonkamer.

  • DEZE WINACTIE IS AFGELOPEN!