Review: Jabra sport + Bluetooth

Review: Jabra sport + Bluetooth

In de gym kan ik niet zonder muziek. Ik kan trouwens heel slecht zonder muziek, maar tijdens mijn trainingen ben ik compleet verloren zonder koptelefoon.

Klein opbiechtmomentje; ik vergeet vaak mijn Ipodje op te laden (die stem die dan zegt ‘battery low‘ – kills me everytime) en dan sta ik dus zonder muziek te trainen met mijn koptelefoon op. Nu draait de Vondelgym hele fijne gangsterrap (huj huj my fav), maar ik ben ook heel erg gesteld op mijn DefQon1 liveset playlist.

En een koptelefoon is ideaal, maar de snoertjes – die ik inmiddels vakkundig weet weg te werken – zijn niet ideaal. Zo raak ik ongeveer dertig keer verstrikt in de draden (vooral met de hipthrust en dat de koptelefoon dan tijdens de set van m’n hoofd wordt gesleurd, not-so-yay) en ik weet niet, snoertjes die zo hier en daar uit je shirtje vallen zijn ook gewoon minder charmant.

Dus wat denk je dat ik heb gezegd toen mij werd gevraagd de Jabra Sport + Bluetooth headset te testen? Volmondig ja. En nu zijn Jabra en ik onafscheidelijk. Binnen én buiten de gym.

Wat zit er in het doosje:
De Jabra Sport + Bluetooth headset uiteraard. Daarnaast zit er een armband in met klittenband (de FitClip) zodat je je muziekdevice makkelijk bij je kan dragen. Wat ook kan (al kan dat niet in iedere gym, dus pas op) is dat je je telefoon ergens neerlegt, bluetooth inschakelt, je headset aan zet en voila, bewegingsvrijheid tot de max en fijne beats in je oren. Naast de headset en het armbandje vind je ook een zakje met zeven verschillende earplugs. Want niet ieder oor is hetzelfde en niet iedere sport vraagt om dezelfde earplug. Als ik een wielertour zou fietsen en continu gebogen boven mijn stuur hang (ik zei áls), dan wil ik een ander soort oortje in dan bij een heavy deadlift sessie. Kan dus gewoon. Ook vind je een code voor een tijdelijk Endemundo account, leuk om je activiteiten te tracken. Verder vind je nog een USB-kabel in het doosje, als ook de Quick start guide wat belooft jou binnen vijf minuten een werkende headset op je hoofd te geven.

2015-06-27 10.42.45
Kenmerken van de Jabra Sport + Bluetooth headset:
Bestand tegen regen, stof en zweet, schokbestendig volgens US Military Standard
7 verschillende maten oorgels voor een perfecte pasvorm
Diepe bas en geluidsisolerende oorgels
Ingebouwde FM radio
Bluetooth v3.0
Je muziek, tracks, volumeregelaar, FM radio zenders en gesprekken; alles regel je met de headset
Ingebouwde microfoon met ruisonderdrukking filter
Maximale gesprekstijd, (continu aan de telefoon) tot 4 uur (niet in de gym svp)
Maximale standby tijd tot 120 uur

2015-06-27 10.45.54
2015-06-27 10.44.23
En wat vind ik er van:
Ik hou van simpel en het klopt dat ik binnen vijf minuten de headset aan de praat had en ik zelfs de FM radio had gevonden. Nu zitten er maar een aantal knopjes op de headset, dus als het mij lukt, dan lukt het jou zeker. Waar het mij vooral om gaat is het comfort tijdens het trainen. Niets zo vervelend als snoertjes, draadjes, niet werkende headphones, ruis, etc. Gewoon stom. Nu moest ik als fervent over-ear headphone enthusiast wel even wennen aan dit kleine headsetje. En twee van die rare boogjes om m’n oren, ik weet het niet. Staat veel minder stoer dan zo’n grote headset toch?

Yo I was wrong. Want ten eerste is het geluid niet alleen veel beter dan van mijn headphone, ook het feit dat er geen (gewoon geen) draden door je shirt en onder je arm en achter je rug doorlopen geeft een gevoel van mega vrijheid. En het praat-niet-met-mij-want-ik-moet-nog-een-set-gehalte is gewoon nog aanwezig gezien je zichtbaar earplugs draagt. Zo niet, dan maakt het toch niet uit want je hoort niets behalve je muziek en je eigen ademhaling. Grinding.

Wat voor mij een grote plus is, is dat ik het muziekdevice zelf niet bij me hoef te dragen. In onze gym kan ik gewoon m’n telefoon ergens neerleggen zonder me zorgen te maken of ‘ie er later nog is (ok, wel enigzins binnen oogbereik, niet aan de andere kant van de zaal) maar stel dat ik dat zou willen, dan kan dat want zo ver (en verder) gaat het bereik.

Nog meer plus: ik draag dit ding tegenwoordig ook op de fiets. Geen draadjes meer, geen telefoon in m’n hand, geen uitvallende oortjes, ik let beter op in het verkeer, ik zie een win-win voor zowel autorijdend Amsterdam, als wel voor meselfie.

Mijn conclusie is dan ook: yes, I’m a fan en yes de Jabra Sport + Bluetooth doet wat het belooft. Mijn voornaamste reden om deze headset aan te schaffen zou het draadloze muziek luisteren zijn, maar ook de kwaliteit van de muziek en het gebrek aan ruis door de earplugs (die je niet vindt in een headsetje van drie Rupi) heeft mij overtuigd.

Ik vind dat we een nieuwe hippe selfiegame moeten starten en dan niet met grote headphones, maar met in-ear headsets. Let’s go!

De Jabra Sport + Bluetooth headset die ik testte is hier verkrijgbaar en kost € 85,-.