Koken met Fannetiek: protein iced latté

Koken met Fannetiek: protein iced latté

De laatste tijd ben ik hooked aan iced coffee en iced latté. Die haal ik meestal bij een grote koffieketen en daar maak ik dan een foto van want hey, Instagram enzo en na drie slokken is ‘ie leeg.

Toen ik laatst zo’n zelfde foto naar mijn huisgenootje stuurde, kreeg ik een foto van haar terug met daarop precies hetzelfde drankje maar dan thuis gemaakt. Gewoon hop, in de blender. Heldin.

En tja, waarom vier euro betalen als je thuis ook iced latté kunt maken en misschien nog wel beter. In ieder geval met meer eiwitten. Dus, opletten, hier komt dé perfecte drank voor aanstaande hittegolf:

Wat heb je nodig voor een protein iced latté:
1 scoop whey eiwit (vanille) (ik gebruik deze)
200 ml water
ijsblokjes (een handje) of crushed ice
1 kop koffie (of espresso als je van sterk houdt)
Een blender

Hoe maak je deze protein iced latté:
Simpel. Giet het water samen met het whey poeder in de blender en mix dit (zoals je ook een normale eiwitshake zou maken). Zet ondertussen een kop koffie of espresso. Voeg het ijs toe aan de eiwitshake en mix dit kort door. Als je het ijs helemaal gecrusht wil hebben, dan laat je de blender langer draaien. Giet de eiwitshake in een groot glas en giet hier voorzichtig de koffie bij. Rietje er in en boem! Je eigen protein iced latté :)

 

Een protein iced latté bevat zo’n 110 kcal, waarvan 3 g carbs, 22 g eiwit en 1 g vet.