Respect voor de coaches

Respect voor de coaches

Weet je voor wie ik mad respect heb? Personal trainers. Of trainers in een gym in zijn algemeenheid. Ik vraag me best vaak af waarom iemand voor dat beroep kiest.

Ik heb ook mad respect voor vuilnismannen, chirurgen, postbodes en een heleboel andere beroepsgroepen, maar weet je, die zie ik minder vaak. Met personal trainers heb ik iedere dag te maken, en ik mag me gelukkig prijzen dat ik de beste van Nederland tot mijn beschikking heb en dagelijks zie en spreek in de Vondelgym.

Respect

Nu kom ik nog weleens in de gym en iedere keer sta ik weer verbaasd – ok, eerder verwonderd – te kijken naar de jongens (en meiden) die hun cliënten met intens veel geduld helpen, begeleiden en alles keer op keer opnieuw uitleggen of voordoen. Ik vind dat knap. Ik bezit dat stukje geduld niet, en dat is ook een van de redenen dat ik geen personal training geef (in case you wondered). Daarnaast heb ik het ook te druk met m’n eigen business en trainingen (en prep) op dit moment.

Ik kan me overigens voorstellen dat je dus personal trainer wordt omdat je crazy passie hebt voor (kracht)training en deze graag op anderen overbrengt. Ik kan me ook voorstellen dat je het gewoon graag beter weet dan een ander, en het dan ook daadwerkelijk beter weet he. Er zijn (/cry) ook zat trainers die niet per se geschikt zijn voor het vak.
En weet je, misschien ben je ook wel gewoon – naast het delen van je passie – in it for the money. And I don’t blame you. De uurtarieven van een personal trainer kunnen aardig oplopen. En kwaliteit mag best wat kosten mijns inziens. De uren die sommige PT’ers maken zijn soms idioot. Ain’t no way dat ik het pik om 7 AM in een gym te zijn en last moment te worden afgebeld omdat het regent. Of omdat je cliënt de afspraak is vergeten. Láter.

Dan heb je aan mij een slechte. Maar ook daar kunnen PT’ers – degenen ik ken in ieder geval – goed mee om gaan. Of ze kunnen goed acteren.

Online coaching

En wat dacht je van cliënten die hun tegenvallende resultaten afschuiven op de coach? De leugens die worden verteld (want het dieet gaat ‘écht écht goed hoor’). Uhuh. Maar dat de kilo’s er maar niet af willen, ‘zó gek, ik doe alles wat je zegt’. Maar niet echt.

Ok. Rant. Sorry. Mijn punt is dus dat ik mad veel respect heb voor personal trainers. Als ook voor online coaches. De echte dan. De geschoolde of met een aantoonbare hoeveelheid ervaring en resultaten. Die hetzelfde werk doen vanachter een pc en hun cliënten op hun geschreven woord moeten geloven dat ze doen wat hen wordt geadviseerd.

Kijk, en dat doe ik wel: online coaching.

Met een achtergrond van eetgestoord gedrag, een lading kennis, ervaring en diploma’s of certificaten begon ik met voedingsadviezen-op-maat. Mondjesmaat kwam dit eerst naast mijn werkzaamheden voor Fannetiek.nl en in de loop der jaren kwamen er steeds meer (vooral) meiden vragen om advies. Dat geef ik graag, omdat ik weet hoe het moet. Dat bedoel ik niet arrogant overigens, het is gewoon zo. Ik kan je handvatten geven, adviezen en tips.
Het enige wat ik niet kan, is het daadwerkelijk voor je doen.

Omdat ik zó graag wil dat jij beschikking hebt tot goede en correcte online coaching in plaats van charlatans of trapt in andere mooie praatjes (of fancy e-books koopt met idiote dieetplannen), sloeg ik onlangs de handen ineen met mijn partnerwebsite FITsociety.nl
Achter de schermen werkten (en werken) wij hard aan de beste manier om jou te begeleiden naar jouw doelen. Online. Via een app. Het is wel 2016 jongens.

En op een gezonde en verantwoorde manier met onderbouwde kennis en opgeleide en gecertificeerde coaches. Waaronder ik dus.

Get Serious

Weet je wat het is? Juist omdat ik zelf weet hoe intens belangrijk juiste coaching is, met welke doel dan ook, gaat het mij enorm aan het hart dat er nog steeds zo veel slechte begeleiding is. Mijn inbox stroomt over van jullie berichten over slechte coaching, angst voor koolhydraten, uitblijvende menstruatiecyclussen en crazy lage diëten. En ik lieg niet dat ik sommige mailtjes met tranen in mijn ogen lees.
You know, als dat de online coaching is die je wenst, vooral doen.

Als je écht resultaat wil, verzoek ik je hier te klikken én d o n d e r d a g 1 september in de gaten te houden.

Get serious.

Joe!