Processed with VSCO with a5 preset

Koken met Fannetiek: coffee protein fluff

Het is buiten zo warm dat ik naar binnen ben gevlucht net. Dat, én de bel ging, wat meestal betekent dat er een pakketje is.

Nu krijg ik ongeveer drieëntwintig pakketten per week, maar de fijnste zijn de wit met blauwe dozen van m’n vriendjes van de Body&FitShop. Zo ook nu. Ik woon drie hoog dus naast cardio op mijn fietsje zijn die zes trappen alleen maar mooi meegenomen. Niet alsof het 30 graden is vandaag toch. Jah.

Maar goed. Ding dong, bel, pakket, trappen lopen en unboxen. Zonder dit vast te leggen op Snapchat of Snapstagram, want dat ben ik vergeten. Sorry.

De inhoud? Low Carb Smart Wraps, Carnitinedrink (my fav in zhe world) én, Smart Protein Drinks. In de smaak Coffee Arabica. They know me too well.

Smart Protein Drinks

Que pasa nu weer? Yup, eiwit drankjes. En they.are.good. Althans, de smaak Coffee Arabica. But hey, coffee. Smart Protein Drink bevat per flesje van 250 ml slechts 99 kcal, waarvan 16 gram hoogwaardig eiwit, 0 (!) gram toegevoegde suiker, en slechts 2.9 gram koolhydraten. Ter vergelijking: er zijn veel eiwitshakes en repen verkrijgbaar, ook zonder toegevoegde suikers. Echter deze zogenaamde low carb eiwitshakes bevatten regelmatig nog steeds tussen de vijf en negen gram suikers per 100 ml. Smart Protein drink is vrij van toegevoegde suikers en bevat per 100 ml slechts 1,2 gram van nature voorkomende suikers. In case iemand zich daar nog mega druk om maakt.

Nee maar serieus. Iedere carb is er een en dit scheelt een hoop.

BF-smart-drink-header1_3

En toen dacht ik ineens, waarom hier geen receptje mee maken? Guess what I did. En het is met deze temperaturen ook gewoon thunder fijn: Protein Ice Coffee Fluff.

Ik ben inderdaad mega late to zhe party als het aankomt op Protein Fluff, en online staan er duizend manieren om het te maken. “Doe wat werkt voor jou”. Dit werkt voor mij.

Wat heb je nodig voor een Protein Ice Coffee Fluff

Een half flesje Smart Protein Drink (ik gebruik dus Arabic Coffee smaak)
1 scoop Caseine Whey (vanille) *géén andere soort whey gebruiken nee
Eventueel bevroren fruit (circa 50 g)
ijsblokjes (veel)
kaneel naar smaak

Een blender die stevig genoeg is om ijs te crushen

Hoe maak je een Protein Ice Coffee Fluff

Simpel. Gooi het ijs (en eventueel het bevroren fruit) in de blender en crush het tot een fijn ‘poeder’. Voeg nu de scoop caseine whey en kaneel toe en blend kort door het poeder. Stop de blender. Giet de (100 tot 125 ml) Smart Protein Drink bij het ijs en blend dit op de hoogste stand tot het geheel een ijs / fluff-achtige structuur heeft. Dit duurt zo’n 1 a 2 (maybe 3) minuten. Voeg meer ijs (of meer Protein Drink) toe als de substantie nog niet naar wens is.

Et voila. Protein Ice Coffee Fluff.

Uiteraard met iedere smaak te maken he. En ja het is ook met water te maken. Of gewone melk. En nee geen gewone whey want dan krijg je een minder mooie stevige structuur.

Een Protein Ice Coffee Fluff (incl fruit) bevat slechts 156 kcal, waarvan 5, g carbs, 27,3 g eiwit en 2,7 g vet.


En dan nog even dit. Ewa nee.

BF-banner-red-velvet-muffin-header