Koken met Swolesisters: kwarktaart

Koken met Swolesisters: kwarktaart

Geinspireerd door de vele variaties op de Vezelrijke kwarktaart van ons Jelmer besloten mijn swolesister Kim en ik afgelopen week onze eigen variant op deze kwarktaart te maken.

Het was buiten een graadje of 32 dus wat beter te doen dan de keuken in te duiken. Precies wat wij dachten. Maar het moest wel snel en simpel, met zo min mogelijk ingredienten en zo positief mogelijke macro’s. En we wilden niets bakken of koken of iets gebruiken waarbij een hittebron kwam kijken. Ik denk dat dat best heel aardig is gelukt.

Wat heb je nodig voor de Swolesister kwarktaart (8 punten):
100 g Albran (of Albran Plus)
100 g pecannoten (ongezouten en ongebrand)
1 pakje gelatineblaadjes (van bijv Dr. Oetker (staat gelijk aan 12 blaadjes)
1 el olijfolie
900 g Optimel yoghurt Griekse Stijl naturel
450 g Optimel yoghurt Griekse Stijl met een smaak naar keuze (wij kozen framboos)
Optioneel: 1 scoop whey eiwitten

Een blender/cutter
Een taart springvorm van ca 25 cm
Geduld

Hoe maak je de Swolesister kwarktaart:
Leg de gelatineblaadjes allereerst even in een laagje water en laat dit zo’n tien minuten weken. Neem ondertussen de Allbran en de noten en gooi dit in de blender tot het redelijk fijn is. Helemaal verkruimelen hoeft niet, zo blijft de bodem mooi crunchy. Als het mengsel af is giet je hier een eetlepel olijfolie bij en meng je het geheel nog even goed door. Bekleed het bakblik met bakpapier en giet het notenmengsel op de bodem. Goed uitspreiden met een vork (of achterkant van een lepel) tot de hele bodem bedekt is met noten-Allbran mix. Zet de bodem even in de koelkast.

Kook circa 150 ml water in een steelpannetje en leg hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in. Roer dit door tot de gelatine helemaal is opgelost en haal van het vuur.

Schep de kwark (alles) in een grote mengkom en roer even door. Hier giet je de gelatine bij en dit mix je door (handmixer aan te raden voor extra fluffy-ness) tot alles goed door elkaar zit. Indien je de taart extra eiwitrijk wil maken, gooi je bij dit mengsel de scoop eiwit (ook dit goed door elkaar mengen).

Neem dan de taartbodem uit de koelkast en giet hier het kwark mengsel op. KLAAR. Zo simpel is het. De taart gaat minimal zes uur de koelkast in (nog slimmer: laat de taart een nachtje slapen in de koelkast en eet ‘m for breakfast!).

Let wel: deze taart is ex topping best wel plain. Kim en ik vinden dat lekker, maar je kunt natuurlijk eindeloos varieren met verschillende kwarksoorten en/of toppings.

image1 image2 image3 image4 image5 image6 image7 image8

Eén achtste van de taart zoals hierboven beschreven bevat circa 237 kcal, waarvan 10 g vet, 11 g carbs, 20 g eiwit en 3,5 g vezels (dit is zónder de scoop eiwit - go figure).

 

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone