Het grote Magioni Pizza Dieet

Het grote Magioni Pizza Dieet

Ja echt, je leest het goed. Een Pizza dieet.

Magioni was – net als ik – helemaal klaar met detoxen, sapkuurtjes en andere rare manieren van diëten in de maand januari. Dé maand van de ‘goede voornemens‘. En de maand als het aankomt op dieten en de ‘nu ga ik echt gezond leven’-manie.

Magioni is wel – net als ik – groot voorstander van verantwoorde hapjes, en scoort hoge punten met o.a. hun pizzabodem van bloemkool die ook bij de supermarkt verkrijgbaar is. Yay for Magioni!

Het Pizza Dieet

Met het pizza dieet willen ze op een ludieke manier een tegenbeweging geven in de wereld van de foodhypes. En ik geef ze groot gelijk. Eet regelmatig, verantwoord en overwegend ‘gezond’ en eet soms een pizza to stay sane.

Om na de feestdagen zo snel mogelijk back on track te raken, bedacht Magioni daarom het driedaagse pizza dieet. Drie dagen alleen maar pizza eten, maar dan de verantwoorde variant! Wat dacht je van een healthy pizza als ontbijt, een healthy pizza als lunch én pizza for dinner? I know right!

Dus toen ik werd uitgenodigd om mee te doen met deze pizza-driedaagse, hoefde ik niet lang na te denken. I’m in! En met een doos vol lekkere en verantwoorde producten werd ik door Magioni de keuken ingestuurd.

Healthy pizza breakfast

In het Pizza dieet boek (dat je hier kunt downloaden om thuis mee te doen!) staan 9 recepten, waarmee je drie dagen kunt vullen. Ontbijt, lunch en diner.

Toegegeven, ik vind persoonlijk de hoeveelheid calorieën aan de lage kant. Maar goed, het is maar voor drie dagen en ik denk niet dat het kwaad kan om een aantal dagen even wat minder te eten. Minder eten misschien, maar niet minder lekker!

Alle recepten zijn super easy te maken, met producten die je in iedere supermarkt kunt vinden en natuurlijk de pizzabodems van Magioni.

Hieronder vind je het recept voor de courgette pizza met tofu die ik heb gemaakt, en jazeker, deze is heel erg goedgekeurd! Kun je nagaan wat er nog meer in het pizza dieet boek staat!

Healthy diner courgettepizza met tofu

Ingrediënten:
180 g Magioni courgettebodem
30 g So Fine tofu
40 g zuivelspread
1 sjalotje
2 tl ras el hanout kruiden
15 g strooikaas
50 g courgette
30 g groene asperges
munt

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak een saus van de zuivelspread, ras el hanout en strooikaas en verdeel dit over de pizzabodem.

2. Bak de pizzabodem in 10 tot 12 minuten af in de oven

3. Snijd dunne plakjes van de courgette en sjalot. Snijd de groene asperges in stukjes. Blancheer de asperges ongeveer 20 seconden in kokend water en leg ze daarna in koud water.

4. Bestrooi de tofu met wat currykruiden, peper en zout en bak deze krokant in een koekenpan.

5. Beleg de pizza met de courgette, sjalot, groene asperges en de tofu. Maak de pizza af met wat verse munt

Enne, lekker ‘detoxen’ maar!

Doe jij mee met het pizza dieet? (domme vraag)

 

Advertorial in smakelijke samenwerking met Magioni.