Koken met Fannetiek: Protein Cranberry Chunks

Koken met Fannetiek: Protein Cranberry Chunks

Even wat luchtigs op deze woensdag ladies, en iets intens lekkers: Protein Cranberry Chunks.

Helemaal niets van dit alles heb ik overigens zelf bedacht, Shannen echter wel. Zij krijgt alle credits voor deze protein cranberry chunks die in een handomdraai te maken zijn (#thankherlater), in te vriezen zijn en zo ook nog eens heel handig in je mealprep passen. Komt ie!

Wat heb je nodig voor Protein Cranberry Chunks:

2 bananen
2 hele eieren
100 gram magere kwark
1 scoop Isolaat Perfection (= 28 g) (vanille)
1 tl honing (7 g)
50 gram havermout
+/- 30 gram cranberries
(optioneel en zoals op de foto: +/- 15 gram rozijnen)

Cakeblik 20 cm
PAM spray

Hoe maak je Protein Cranberry Chunks:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle bovenstaande ingrediënten (behalve de cranberry’s!) in een blender en mix dit tot een glad geheel.

Giet het mengsel in een ingesprayed bakblik. Roer vervolgens met een spatel de cranberry’s door het mengsel (kan naar behoefte meer of minder zijn, geheel worden weggelaten of worden vervangen door nootjes of chocolate chunks) tot deze ondergedompeld zijn in het mengsel.

Schuif het bakblik zo’n 30 minuten de oven in, en laat deze afkoelen op het rooster, met de ovendeur op een kier. Je kunt 6-8 stukken uit de unit halen. Voor de macro’s heb ik 8 stukken aangehouden.

Als je de unit inderdaad in 8 stukken snijdt, bevat één stuk Protein Cranberry Chunk circa 119 kcal, waarvan 3,5 g vet, 14,6 g carbs en 7,4 g eiwit.