Doe-het-zelf tanning met Bondi Sands

Doe-het-zelf tanning met Bondi Sands

De eerste écht zonnige dagen zijn vanaf deze week helaas weer even voorbij. Sucks, want ik vond het zó fijn! Alles lijkt altijd net een stukje mooier en leuker als de temperatuur boven de 20 graden uitkomt, eens? Plus, zon equals een mooi gebruinde huid (mits voorzichtig zonnen!).

Het is heel makkelijk om – nu de zon en warmte weer even weg is – je heil te zoeken onder de zonnebank maar je weet (hopelijk) ook dat de zonnebank HEEL slecht is voor je huid en zelfs wordt afgeraden.

Trust me, ik heb vroeger heel veel gezonnebankt (is dat een woord?) maar ben sinds een aantal jaren groot fan van selftanners. Schuim, olie of lotion die je opsmeert en die jou datzelfde mooie bruine kleurtje geven als de zonnebank, maar dan een stuk veiliger.

Oranje boven

Denk jij bij selftanning nog steeds aan de Jersey Shore dieporanje gekleurde gezichtjes? Dat is al lang niet meer zo! Ik heb de afgelopen jaren een triljoen selftanners geprobeerd (en true, er zijn er een boel die gewoon niet mooi en té oranje zijn), maar toen was daar ineens het nieuws dat het Australische merk Bondi Sands naar Nederland kwam. De wereld van tanning wordt nu ineens een stúk mooier. En makkelijker.

Bondi Sands

Als je aan Australië denkt, denk je al gauw aan zon, zee en strand. Maar zoals gezegd, teveel zon is simpelweg niet goed voor je huid en gezondheid. Wist je dat sinds 2015 in (delen van) Australië alle zonnebankstudios gesloten zijn en dat het zelfs verboden is om nog onder de zonnebank te gaan? Klinkt drastisch maar zo slecht is het dus. Think about it.

Gelukkig is de oplossing voor een diep donkere tan niet heel ver weg. Bondi Sands – the Australian Tan is namelijk vanaf deze maand verkrijgbaar in Nederland en I.am.Thrilled. Ik ben HEEL blij dat ik vanaf nu officieel met Bondi Sands ga samenwerken want toegegeven; ik gebruik all year round tanning producten. Yup. Not sorry. Maar met een gebruinde huid voel ik me écht beter.

Bondi Sands Producten

Alle producten van Bondi Sands zijn samengesteld met dezelfde hoogwaardige ingrediënten (en op dezelfde manier) als producten uit professionele tanning salons. Het allerbelangrijkste (en fijnste) detail: de ondertoon van Bondi Sands self tanners is groen/blauw. Veel andere merken hebben een geel/oranje ondertoon, wat zorgt voor dat afgrijselijke oranje gloedje na het aanbrengen van dat soort selftanners.

Bondi Sands Tanning Facts:

  • De formule van Bondi Sands is verrijkt met aloe vera om je huid soepel te maken en te verzorgen. Zon en de zonnebank drogen je huid alleen maar uit;
  • Het werkende ingredient in tanningproducten is DHA (Dihydroxyacetone). De concentratie DHA bepaalt hoe donker je kleur wordt en hoe natuurlijk de kleur oogt. Bondi Sands gebruikt een hoge concentratie DHA, die met zorg is samengesteld, zodat je een zo natuurlijk mogelijk tan krijgt.
  • Het eerste resultaat zie je binnen een uur (!) na het aanbrengen van de selftanning foam van Bondi Sands. Voor een dieper resultaat laat je het product zes tot acht uur zitten (dat doe ik dus ;-)
  • Alle producten van Bondi Sands zijn dierproefvrij.

Hoe te gebruiken:

  1. Zorg er voor dat je huid schoon, droog en gescrubd is. Mijn advies is om een dag van te voren je huid te scrubben en scheren en de volgende dag de tanning aan te brengen op een schone en droge huid. Let op: ook geen deo, parfum of bodylotion. Kies bijvoorbeeld een lazy Sunday uit en ga aan de slag.
  2. Breng een royale hoeveelheid foam aan op de bijbehorende application mitt (tanning-handschoen) en begin onderaan je lichaam en werk vanaf je voeten en benen naar boven in roterende bewegingen. Maak de bewegingen zo lang mogelijk. Het voordeel van Bondi Sands tanning foam is dat het héel goed uitsmeert zonder dat er direct strepen ontstaan.
  3. Laat minimaal 1 uur intrekken voor een mooie gloed. Voor een diepe, egale bruine teint wordt geadviseerd het product 6 tot 8 uur te laten inwerken waarna je het afspoelt onder de douche met warm water. Dep na het douchen je huid voorzichtig droog en voila, jouw twee-weken-op-een-bounty-eiland-look is af.

Via: https://www.instagram.com/bondisands/

Waar te koop?

Bondi Sands is vanaf nu verkrijgbaar bij Etos. De Self Tanning foam in Light/Medium en Dark kosten beide per stuk EU 19,95 voor 200 ml. De Application Mitt is EU 5,99 (en wel echt aan te raden).

Heb je een lichte huidskleur? Dan is de light/medium prima voor een hele mooie zongebruinde look. Durf of wil je meer? Dan is de Dark echt een aanrader (ik durf dat en it’s awesome).
Er is trouwens nét een nieuwe kleur gelanceerd; Ultra Dark. Ik ga ‘m proberen ;-)

Happy SAFE tanning loves!

X