When September begins

When September begins

Wake me up when Sept.. Nou ja, when september begins dus. En dat is vandaag. En bij 1 september heb ik altijd een soort ‘new start’ gevoel. Alsof er iets begint. En iets anders eindigt.

Feitelijk is dit ook wel een beetje zo. De zomer eindigt (“zomer”), de scholen beginnen weer, je studierooster is binnen en ook je sportschool opent weer (mits deze überhaupt al dicht was in de vakantie, wat sowieso verboden moet worden maar dat is een ander verhaal). Met z’n allen maken wij ons klaar voor het najaar. Om eerlijk te zijn is dat mijn favoriete tijd van het jaar. Fall child. Vroeger donker, kaarsjes aan, dekentjes, Netflix, nieuwe herfstmode en hiken in schemerlicht. Noem mij een romanticus maar ik houd ervan.

“Fall has always been my favorite season. The time when everything bursts with its last beauty, as if nature had been saving up all year for the grand finale.”

(Back) On track

September, en dus (bijna) de aanvang van het laatste kwartaal van het jaar vind ik ook een geschikte tijd om heel even stil te staan bij alles wat je het afgelopen jaar hebt gedaan. Hoe zit het met je goede voornemens? Staan deze nog? Heb je ze al gehaald misschien? Of ben je onderweg ‘gevallen’, en heb je nog niet de kracht gehad jezelf weer op te rapen?

Misschien twijfel je over je gekozen studie, zit je niet op je plek op je job, of is er iets anders wat kriebelt. Goed nieuws: je hebt nog precies vier maanden om van 2017 jóuw jaar te maken. Het is dan ook niet erg als (nog) niet alles is gegaan zoals je wilde. Misschien zijn er dingen gebeurd, leuke of minder leuke, waarvan je niet had gedacht dat die zouden gebeuren. But they did.

Misschien kom je maar niet uit die zomervibes en heb je helemaal nergens zin in. Ook dat gebeurt. Life happens, weet je nog. Is okay. Voor even.

Call to action

Mijn tips om september in te knallen? Een heleboel, hieronder een kleine greep uit mijn adviezen:

  • Maak tijd om te sporten (hoe, dat lees je hier)
  • Houd op met snaaien (hoe, dat lees je hier)
  • Take a chillpil (hoe, dat lees je hier)

Maar soms, heel soms, is het gewoon een kwestie van dóen. Van actie ondernemen. Om op te houden met zeuren en wat te gaan doen.

Houd op met zeuren. Ga wat doen.

Want je kunt uren staren naar motivational quotes, naar foto’s van anderen die het zichtbaar leuk hebben, dromen over een andere baan, een andere richting, en je kunt uren nadenken over wat er nu eigenlijk aan de hand is met je.

Maar soms, heel soms, moet je gewoon van die bank afkomen en wat doen. Actie.
Als er iets is wat jou niet bevalt, verander dan de situatie. Niet het doel.

-“Wake me up when September ends.”