Fannetiek op FlexFriday

Fannetiek op FlexFriday

Dus. Ik heb goed nieuws, en ik heb slecht nieuws. Niet zo zeer voor jou, maar wel voor mezelf. Eerst het slechte nieuws.

Vandaag is (was) namelijk de deadline van mijn zelfbedachte ChinUp Challenge (sorry wat had je bedacht? check deze post). En ik heb het niet gehaald. Ik kan nog niet (minimaal) drie keer zelfstandig de chin up. Balen. Boehoe. Maar! Dat betekent niet dat er geen vooruitgang is geboekt! Ik kan ‘m namelijk wel een keer of acht met lichte ondersteuning (lees: Lief die mijn voeten vasthoudt). Ook op het apparaat met contra-gewicht hangt nog maar twintig kilo, en ook die oefening doe ik rustig 3 x 8. Geen probleem. Maar zodra ik daar bungel aan die stang, in m’n uppie, zonder ondersteuning, krijg ik het nét niet voor elkaar om mezelf drie keer omhoog te hijsen. Beetje jammer, maar ik weet zeker dat ik er over een aantal weken wél ben. Dus de challenge duurt voort, nog heel even. En dan post ik alsnog het filmpje online. Beloofd.

Dan het goede nieuws! Ik durf eindelijk een foto online te zetten van de progress die ik tot nu toe heb gemaakt. Om heel eerlijk te zijn vind ik het namelijk doodeng om foto’s van mezelf te posten. Raar is dat. Iedereen om me heen post zijn hele hebben en houden op Facebook en Instagram, en ik vind het mega motiverend om progressfoto’s van anderen te bekijken (geloof me, ik kan uren Instagrammen op de zoektermen #transformation #fitspo etc.). Maar zodra het op m’n eigen foto’s (en progressie) aankomt, ben ik een bang kippetje. Drieëntwintig keer bekijk ik de foto. ‘Is het wel goed genoeg, zie je wel voldoende dat ik er hard voor heb gewerkt, kán ik ‘m er wel opzetten, lachen mensen me niet uit, en wat voor reacties krijg ik’. Zomaar een paar random gedachten die zenuwachtig door mijn hoofd schieten. Ook nu. Want ik zet de foto zo meteen onder dit bericht neer. En ik weet dat ik er hard voor werk. Stiekem ben ik wel trots. Plus dit is slechts het begin! Dus mocht je een reactie willen geven, please be kind :)

#FlexFriday

imageClick to enlarge :)