Fannetiek in Koffietijd

Fannetiek in Koffietijd

Niet heel lang geleden kreeg ik een mailtje. Nog voor ik het berichtje opende zag ik in het onderwerp staan ‘Te gast in Koffietijd?’, en bij het zien van het woord ‘koffie’ klikte ik dan ook enthousiast de e-mail open.

Wat bleek? De redactie had mij in de krant de Metro zien staan (met het interview wat AnneMerel met mij hield naar aanleiding van de FlexCup) en ‘daar wilde ze meer mee doen’. Awesomeness level over 9000 dacht ik zo, dus ik heb direct mijn knapste en meest gespierde vriendinnetjes gebeld. ‘Of jullie met me mee willen naar Koffietijd’. Zo gezegd, zo geregeld.
Althans, na 23 telefoongesprekken, mailtjes, en een geheime Facebook-groep. Want: wat moeten we aan, wat moeten we zeggen, en ‘ik ga dus echt niet in korte broek op tv in m’n off-season’ (dat was ik). Eind goed, al goed, want ik heb het net teruggekeken en ik vind het een heel, maar dan ook echt heel leuk item geworden.

Wat voor ons het allerbelangrijkste was, is dat de sport (of bodybuilding, of bodyfitness, of nou ja, wat wij dus doen) positief werd belicht. Er zijn (helaas) al zo veel negatieve dingen over dit onderwerp gezegd en geschreven. Daarnaast wilden we laten zien dat we naast wedstrijdatleten, ook gewoon hele leuke – en dus gespierde – meiden zijn. We zijn niet eng, we zijn niet mannelijk, we werken kei- en keihard aan het fysiek wat we op een podium willen neerzetten, en daar zijn we trots op. Ik denk dat dát dus heel goed is gelukt.

O ja. En natuurlijk onze #TeamDroog verrassing voor coach Guy Droog. Meer dan geslaagd.

De hele uitzending kun je hier terugkijken. Je kunt Anouk, Michelle, Lesley, Wahyuni en mij bewonderen in de openingsteaser en vanaf minuut 33.00 (geloof ik).

Laat je weten wat je er van vond? EDIT: de reageeroptie op m’n website is tijdelijk down. Ik heb het waarschijnlijk weer kapot gemaakt. Toch graag een reactie achterlaten? Check dan even m’n Facebookpagina of Instagram

2015-01-21 17.19.59